Gebiedsteam in gesprek met verenigingen over gevolgen coronacrisis

Op dit moment komen veel zaken weer beetje bij beetje op gang. Een goed moment voor het gebiedsteam van de gemeente om bij Berkellandse verenigingen te informeren naar hoe ze ervoor staan.

Totaal wegvallen van inkomsten
Bij veel verenigingen zijn veel inkomsten en uitgaven weggevallen. Of zijn er geen inkomsten, maar wel uitgaven. Ook zijn er verenigingen waar bijvoorbeeld de inkomsten uit contributies wel doorliepen. Veel verschillende situaties dus. Daarom wil het gebiedsteam graag met verenigingen in contact komen.

Regelingen en reserves 
Er wordt gekeken hoe de vereniging ervoor staat. Zijn er reserves die het totaal wegvallen van inkomsten kunnen opvangen? Zijn er steunregelingen waarvoor de vereniging in aanmerking komt? Ook is er door de provincie Gelderland een steunpakket ingesteld waarmee mogelijk verenigingen, die tussen wal en schip dreigen te vallen, kunnen worden ondersteund.

Ook in gesprek?
Heeft het gebiedsteam nog geen contact met uw vereniging opgenomen en denkt u dat u voor extra (financiële) ondersteuning in aanmerking komt? Mail dan in de komende twee weken naar subsidiecovid19@gemeenteberkelland.nl.