Groot onderhoud N319 Ruurlo-Groenlo door provincie

De N319 tussen Ruurlo (vanaf de N315) en Groenlo (N18) is toe aan groot onderhoud. De Provincie Gelderland vervangt de brug over de Meibeek en renoveert diverse rotondes. Ook past ze de kruising met de Veldpapendijk aan, daarvoor is de hoofdrijbaan 3 weken afgesloten. Het huidige asfalt van de parallelweg is er zeer slecht aan toe en de bermen worden kapotgereden. De provincie zorgt niet alleen voor een nieuw wegdek, maar verhardt de berm van die parallelweg met grasbetonblokken. Als het werk aan de N319 is gedaan, wijzigt de maximum snelheid op de parallelweg van 80 naar 60 kilometer per uur.

werkzaamheden

29 juni tot en met 31 juli: fietsers opgelet!

Tijdens deze periode is de parallelweg op dit deel geheel of gedeeltelijk afgesloten. Fietsers zien ter plekke waar ze naartoe moeten om de route te vervolgen. De omleidingsroutes staan op de borden. Aanwonenden kunnen hun woning/pand altijd bereiken. Verkeersregelaars wijzen de weg.

Hoofdrijbaan afgesloten voor verkeer van 24 augustus tot en met 11 september

De hoofdrijbaan is 3 weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Provincie Gelderland werkt dan aan de brug over de Meibeek en diverse rotondes. Ook past ze de kruising met de Veldpapendijk aan, dan verdwijnt daar het voorsorteervak. En komt er een meer verkeersveilige middengeleider voor in de plaats. Fietsers kunnen dan gemakkelijker oversteken.

Overlap met werkzaamheden N319 Zutphen - Ruurlo

In dezelfde periode werkt de provincie aan een ander deel van de N319. Provincie Gelderland stemt de omleidingsroutes op elkaar af. Deze overlap is noodzakelijk omdat in het najaar de N315 aan de beurt is voor groot onderhoud. Deze weg maakt onderdeel uit van de omleidingsroute voor de N319. Kijk voor informatie over deze werkzaamheden op www.gelderland.nl/N319-Zutphen-Ruurlo.

Werkzaamheden losgekoppeld van herstel bomenlanen

Het was de bedoeling van de provincie om het groot onderhoud te combineren met het herstel van de bomenlanen. De aanvraag voor een kapvergunning vorig jaar leidde tot onbegrip en weerstand. Daarom heeft de provincie de aanvraag voor de kapvergunning in overleg met de gemeente Berkelland ingetrokken. De provincie werkt aan nieuw beleid en weet nog niet wat dit nieuwe beleid gaat betekenen voor de N319 en de plannen voor het herstel van bomenlaan. Het groot onderhoud kan niet nog langer uitgesteld worden. Daarom is het herstel van de bomenlaan losgekoppeld van deze werkzaamheden.

Voor alle informatie over de werkzaamheden aan de N319 tussen Ruurlo en Groenlo, kijk op www.gelderland.nl/N319-Ruurlo-Groenlo