Tip van de week: reclame

In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de afvalinzameling in de gemeente Berkelland. Deze week gaat het over digitale folders in plaats van reclamedrukwerk.

Logo Van Afval Naar Grondstof

Veel inwoners ontvangen wekelijks reclamefolders in de brievenbus, die uiteindelijk in het oud papier belanden. Wist u dat u veel folders ook digitaal kunt bekijken op de website van de betreffende winkel?

Digitale folders

De reclamefolders van supermarkten en andere winkels zijn ook gemakkelijk digitaal in te zien op hun website. Sommige winkels hebben zelfs een app waarin u alle aanbiedingen kunt bekijken.

Als u geen ongeadresseerd drukwerk meer wilt ontvangen kunt u een NEE-JA of NEE-NEE sticker op uw brievenbus plakken.

Sticker met Nee en Ja

Met een NEE-JA sticker geeft u aan dat u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wilt ontvangen, maar nog wel de huis-aan-huisbladen zoals bijvoorbeeld Achterhoek Nieuws.

NeeNee sticker

Met een NEE-NEE-sticker geeft u aan dat u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen wilt ontvangen.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het niet mogelijk de sticker zelf af te halen. U kunt de sticker telefonisch aanvragen via: 0545-250 250. Dan sturen wij hem naar u op.

Kijk voor meer afvalscheidingstips op www.afvalscheidingswijzer.nl of kijk op de afvalapp van de gemeente Berkelland.