Zomeractiviteiten voor kinderen en jongeren in Berkelland

Ook dit jaar is er weer een Zomertoer Berkelland! Over een aantal weken is het zomervakantie. Voor veel gezinnen betekent dit (normaal gesproken) erop uit, binnen Nederland of verder weg. Helaas is dat niet weggelegd voor alle kinderen en jongeren in Berkelland. En deze zomer zullen er in verband met het coronavirus nog veel meer kinderen niet op vakantie gaan. Daarom organiseren we ook dit jaar weer een Zomertoer Berkelland.

logo

In samenwerking met een aantal inwoners en verschillende organisaties maken  Voormekaar, Jimmy’s Jongerenwerk en de combinatiefunctionarissen van Beweeg Wijs, de Bibliotheek, Muziek en Kunstwijs en Sport Federatie Berkelland een zomerprogramma. In de zomervakantie zijn in elke (grote) kern leuke activiteiten aanvullend op activiteiten die al door andere organisaties in die week worden georganiseerd. Er is weer van alles te doen: een leuk en afwisselend programma vol sport, spel, bewegen, creatief, techniek en kunst voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. En ook voor jongeren staan er verschillende activiteiten op het programma bij Jimmy’s in Borculo en Neede. Op dit moment zetten we hiervoor de laatste puntjes op de i. Uiteraard hoort en leest u binnenkort meer over dit zomerprogramma!

Programmaoverzicht op website van Sjors Sportief Creatief                       

Dit jaar verspreiden we geen programmaboekje, maar alle activiteiten kun je vinden op de website van Sjors Sportief Creatief. Houd ook de facebookpagina Zomertoer Berkelland in de gaten! 
Om alvast in de Zomertoer-sfeer te komen organiseren we ook dit jaar een prijsvraag! Doe je mee?

Doe mee met ‘Waardevol Water!’ en maak kans op een leuke prijs!

Wat moet je doen? Maak een foto van een beeld, plek, plaats, sfeer met het thema ‘Waardevol water’. Gebruik je mobiel of wellicht heb je een echte camera. Stuur jouw foto(beeld) uiterlijk woensdag 1 juli naar Zomertoer@gemeenteberkelland.nl onder vermelding van ‘Zomertoer Prijsvraag’.
Vergeet niet in je mail je naam, leeftijd, telefoonnummer en mailadres te vermelden, zodat we je kunnen bereiken.
Meer informatie en voorbeeldfoto’s vind je op de Facebookpagina Zomertoer Berkelland. 

Een deskundige jury met onder andere fotograaf Han ten Hennepe en fotograaf Job Lugtigheid van Jimmy’s Berkelland zal de foto’s bekijken en de origineelste en mooiste foto’s kiezen. De winnaar ontvangt natuurlijk een leuke prijs! Daarnaast zullen alle foto’s tentoongesteld worden in een expositie, zodat iedereen ze kan bewonderen. Doe je mee?