Vrijwilligers in het zonnetje

Woensdagmorgen 5 februari 2020 werden de heren van Stichting Kerkepaden Beltrum in het zonnetje gezet. Wethouder Anjo Bosman overviel de heren met een heerlijke taart. “Theo Helmers vertelde mij wat jullie allemaal doen en hoe mooi de paden erbij liggen. Deze heerlijke taart is voor jullie tomeloze inzet.”

Vrijwilligers poseren met wethouder voor twee tractoren

Vrijwilligers Stichting Kerkepaden Beltrum

In Beltrum vind je 21 kilometer aan goed onderhouden Kerkepad

Een groep van maar liefst 32 fitte senioren onderhoudt deze paden geheel belangeloos. Zij snoeien, maaien, harken en knippen bij toerbeurt. “Wij houden de paden schoon en zorgen dat de paden er netjes bij liggen”, vertelt Fons Bokkers (voorzitter Stichting Kerkepaden Beltrum) trots. “Dat deze paden er zo strak bij liggen is te danken aan de vrijwilligers van Stichting Kerkepaden. Het is mooi te zien met hoeveel enthousiasme zij hun werk doen”, vertelt Theo Helmers.

Het is een toeristische trekpleister

Het toerisme in Beltrum een boost geven was een belangrijke drijfveer om te starten met de aanleg van de paden. “Beltrum was echt een witte vlek wat toerisme betrof. Er was weinig belangstelling van de toerist, maar nu is het druk met fietsers en wandelaars”, vertelt Fons trots. “We krijgen van de fietsers en wandelaars ook complimenten of ze steken een duim naar ons op als we bezig zijn met het onderhoud van de paden. Dat geeft ons voldoening”, vult Theo Stapelbroek aan.

Sociaal contact is belangrijk

De heren hoeven niet lang na te denken als hen gevraagd wordt waaruit zij waardering halen in dit werk. “De samenhorigheid onderling is prachtig. Het is een heel hechte groep bij elkaar. Het sociale contact vinden wij erg belangrijk”, vertelt Fons. “Mensen van onze leeftijd moeten niet op de stoel gaan zitten. Het is belangrijk om in beweging te blijven want dat houdt je fit”, vult Theo aan. “En we wij zijn van de straat”, grapt Fons.

De heren zijn nog zeker nog niet van plan om te stoppen. “Met de ruim 30 vrijwilligers die we op het moment hebben verloopt alles heel soepel en we hopen dit voorlopig nog te kunnen blijven doen.”

Iemand opgeven voor een verrassingsbezoek?

Van een buurvrouw die veel voor u klaar staat of actief is met het oprapen van zwerfafval tot de penningmeester van de bridgeclub: we kennen allemaal wel iemand die zich inzet voor de samenleving. Elke maand zet Voormekaar maar al te graag een inwoner in het zonnetje die goed doet voor de ander, de organisatie, de club of de vereniging. Kent u ook iemand die het verdient om eens verrast te worden? Geef hem of haar op bij Voormekaar Berkelland via: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort aan de deur!