Huiselijk geweld

In deze tijd werken en leven we meer thuis, zijn er minder sociale contacten, minder afleiding en kan er onzekerheid zijn over bijvoorbeeld werk en inkomen. Dat kan betekenen dat de spanningen thuis oplopen, wat de kans op fysiek, psychisch of seksueel geweld vergroot.

Vrouw op zolderkamer met mobiel in de hand

Nu we elkaar minder treffen op verjaardagsfeestjes, school of de sportclub, blijft huiselijk geweld vaker verborgen. In deze uitzonderlijke tijd is het daarom extra belangrijk dat we iets doen. Een kleine stap kan al een groot verschil maken. Zowel voor mensen die zelf te maken hebben met huiselijk geweld als voor mensen in hun omgeving.

Concrete tips en adviezen

Op Ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl vindt u concrete tips en adviezen wat u kunt doen bij kindermishandeling, partnermishandeling en ouderenmishandeling. Bent u slachtoffer van huiselijk geweld of heeft u vermoedens van huiselijk geweld in uw omgeving? Praat erover of vraag advies. In alle gevallen kunt u via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Veilig Thuis is het Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en is er voor iedereen, die hulp nodig heeft. Direct gevaar? Bel dan 112.

Codewoord ‘masker 19’

Met het codewoord ‘masker 19’ kunnen slachtoffers van huiselijk geweld bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld. Als een slachtoffer de woorden ‘masker 19’ uitspreekt, weet de apotheker dat de klant een melding wil doen van huiselijk geweld. Daarop wordt Veilig Thuis gewaarschuwd.