Leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers in Berkelland

Aankomende week is het de landelijke Week van de Jonge Mantelzorger. Voormekaar Berkelland (Knooppunt Mantelzorg) en Jimmy’s Berkelland organiseren deze week activiteiten speciaal voor deze groep jonge zorgers van Berkelland.

Jonge mantelzorgers, wie zijn dat?

1 op de 5 kinderen groeit in Nederland op met een zorgsituatie binnen het gezin. Er wordt thuis extra veel van deze kinderen gevraagd: in de huishouding of in de zorg. In Berkelland hebben we het over ongeveer 1000 kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar en 1200 jongeren tot en met 24 jaar. 

Kent u een kind of jongere die mantelzorger is? Laat hem of haar weten dat zij van harte welkom is om nog mee doen aan de volgende (gratis) activiteiten:

activiteiten
Iedere jonge mantelzorger die zich opgeeft, krijgt een leuke verrassing thuis bezorgd.

Graag opgeven bij Jeanine Ebbers van Voormekaar:
Tel. 06 - 28656927 of e-mail jeanine.ebbers@vmkbeltrum.nl
Ook als het deze keer niet lukt of als u vragen heeft, kan er ook met Jeanine Ebbers contact worden opgenomen. 

Elke maand iets te doen voor jonge mantelzorgers

Elke maand organiseren we vanuit Voormekaar (Knooppunt Mantelzorg) een activiteit of bijeenkomst voor jonge mantelzorgers: jongens en meisjes die thuis te maken hebben met een zorgsituatie waardoor er extra veel van hen wordt gevraagd. Deze activiteiten organiseren we samen met Jimmy’s Berkelland. 
Kent u ook jongeren die thuis extra moeten bijspringen omdat een broer, zus of ouder (langdurig) zorg nodig heeft? neem dan gerust contact op met Jeanine Ebbers van Voormekaar Berkelland.