Online training ‘Omgaan met dementie in je buurt’

Wist u dat er een speciale online training ‘Omgaan met dementie in je buurt’ is? Vooral fijn als u (in deze tijd) in contact wilt blijven met een buur, vriend(in) of sportmaatje die dementie heeft. Test in 15 minuten uw kennis, leer en doe mee!

dementie

Bij dementie ontstaan problemen met het geheugen, spreken, begrijpen, het herkennen van dingen, mensen en de omgeving en het uitvoeren van handelingen. Dementie is een ziekte die zich vaak langzaam ontwikkelt. Als je dementie hebt, hoef je niet gelijk opgenomen te worden. Meestal kun je met dementie dan ook nog een hele tijd thuis blijven wonen. Mensen met dementie kunnen zich de eerste periode vaak prima redden, maar hebben gewoon net een beetje meer hulp, tijd of aandacht nodig. Door het volgen van een online training kunt u daar al uw steentje aan bijdragen.

Welke trainingen kunt u volgen?                                                                                

In de online training van 15 minuten krijgt u praktische tips hoe u dementie kunt herkennen. U leert hoe u iemand met dementie kunt benaderen. Naast een basistraining kunt u ook de training ‘In je buurt’, ‘In de horeca’, ‘In de winkel’, ‘Bij de kapper’, ‘In de taxi’, ‘Bij de bank’ of ‘In het openbaar vervoer’ volgen. Kies wat het beste bij u past.

Hoe volgt u de online training?

•    Ga naar www.samendementievriendelijk.nl/berkelland
•    Klik op de training die u wilt volgen en vul uw gegevens in.
•    U ontvangt dan een e-mail met een link naar de online training en leert gelijk meer over dementie.        

Tip: stuur een kaart in deze tijd!

Een mooie kaart op de deurmat is een welkome afleiding, ook voor mensen met (beginnende) dementie. Samendementievriendelijk heeft een speciale ‘ik vergeet je niet’ kaart die u kunt versturen. Op deze kaart staan voorbeelden van kleine dingen die u in deze tijd (veilig) voor de ander kunt doen. Zoals een keer iets lekkers koken en bij de voordeur brengen of telefonisch uitleg geven hoe beeldbellen werkt. Ga naar www.samendementievriendelijk.nl en download de kaart.

dementie