Agem Energieloket zoekt bewoners voor een warmtefoto actie

Het wordt weer kouder buiten en we zetten de verwarming steeds vaker aan. Deze warmte wil je natuurlijk zo lang mogelijk in je woning vasthouden, maar vaak gaat een groot deel van de warmte verloren door slechte isolatie, naden en kieren. Dit warmteverlies zorgt ervoor dat er meer gestookt moet worden, wat vervolgens leidt tot hogere energiekosten.

Visual Warmtefoto

Via warmtefoto’s kun je zien waar een huis warmte verliest en waar het eventueel zinvol is om extra maatregelen te nemen en zo geld te besparen. Agem Energieloket biedt gratis de mogelijkheid aan Achterhoekse buurten en dorpen om gezamenlijke warmtefoto acties op te zetten. De gehele actie wordt volgens RIVM-richtlijnen georganiseerd. 

Op zoek naar bewoners die in buurt of dorp samen warmtefoto actie willen organiseren
Agem Energieloket is op zoek naar bewoners die in hun buurt of dorp samen met hen een warmtefoto actie willen organiseren. Ze bieden een training aan waarin een camerateam van bewoners zelf leert een warmtefotocamera te bedienen en hoe deze warmtefoto’s af te lezen zijn. Ook helpen ze de actie breed op te zetten in jouw buurt. 
Na de actie zal er een terugkoppeling zijn zodat je precies weet waar jij op kunt besparen. Ook kan er tijdens deze terugkoppeling worden gekeken naar de mogelijke vervolgstappen, zoals bijvoorbeeld het collectief inkopen van isolatie voor de woningen.

Heb je interesse om samen met jouw wijk of dorp aan de slag te gaan? Verzamel dan een aantal buren en neem contact op met Sanne Schrader van Agem Energieloket via sanne.schrader@agem.nl of via 0314-820360. Kijk ook op www.agem.nl/warmtefoto.