Mondkapjes voor inwoners met een laag inkomen

Bent u of kent u iemand in Berkelland met een laag inkomen? De gemeenteraad van Berkelland heeft besloten gratis mondkapjes beschikbaar te stellen voor inwoners met een laag inkomen.

Mondkapje

De gemeente Berkelland vindt het belangrijk dat iedereen zich kan beschermen door middel van een mondkapje. Zeker nu het aantal besmettingen in Berkelland de laatste tijd erg oploopt. De gemeente begrijpt dat het voor inwoners met een laag inkomen een extra kostenpost is om mondkapjes aan te schaffen. Daarom worden specifiek voor deze groep stoffen mondkapjes beschikbaar gesteld. Hierdoor kan iedereen zich houden aan het dringende advies van de Rijksoverheid om mondkapjes te dragen.

Waar af te halen?
De gratis mondkapjes zijn vanaf woensdag 4 november af te halen. Ze liggen in de Publiekswinkel van het gemeentehuis in Borculo. Ook bij de bibliotheken in de grote kernen (Ruurlo, Borculo, Eibergen en Neede) zijn ze af te halen. Daarnaast zijn er mondkapjes verstrekt aan de voedselbank. De mondkapjes zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.