Vuurwerk aangetroffen

Afgelopen week is er in een woning in Borculo 250 kg vuurwerk aangetroffen.
Als deze grote hoeveelheid vuurwerk tot ontploffing was gekomen in de woning, had dit binnen een cirkel van 400 meter schade aan de omliggende woningen veroorzaakt. Dit zou een heel grote impact hebben.

Plattegrond met straal waar schade optreedt

Oproep melden (illegaal) vuurwerk

Heeft u (illegaal) vuurwerk in huis dat u dit jaar niet in huis wilt houden? Mogelijk omdat er dit jaar toch geen vuurwerk afgestoken mag worden of omdat het vuurwerk is dat sinds dit jaar verboden is? Neem dan contact op met de gemeente via a.holl@gemeenteberkelland.nl. Dan gaan wij kijken wanneer en hoe we dit kunnen afvoeren via een erkend bedrijf.

Meld Misdaad Anoniem

Wanneer u weet dat er ergens in de gemeente een hoeveelheid (= meer dan 25 kg) vuurwerk in een schuur of woning aanwezig is, kunt u dit melden. Dit kunt u doen door de politie te informeren (0900-8844). U kunt ook anoniem hiervan een melding maken door te bellen naar 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.