Wanneer moet u in quarantaine?

GGD Noord- en Oost Gelderland belt iedere inwoner die positief is getest op COVID-19. In het gesprek, het contactonderzoek, worden de contacten van de besmette persoon in kaart gebracht. Hierbij gaat het om alle contacten vanaf 2 dagen vóór de start van de klachten tot het moment van het gesprek. Daarnaast wordt geprobeerd met de besmette persoon te achterhalen waar de mogelijke bron voor de infectie ligt. Zo worden clusters in kaart gebracht om vervolgens passende maatregelen te treffen.

Thuisquarantaine

Quarantaine
U gaat in quarantaine wanneer u positief getest bent. Ook gaat u in quarantaine als u in nauw contact bent geweest met een positief getest persoon, of uw huisgenoot besmet blijkt met COVID-19 of omdat uw huisgenoot naast milde coronaklachten ook last heeft van koorts of benauwdheid. Dit betekent dat u binnen blijft en geen bezoek ontvangt. Als u tijdens de thuisquarantaine geen klachten ontwikkelt die lijken op het coronavirus stopt u na 10 dagen, na het laatste contact met de persoon met COVID-19, met de quarantaine.

Belang van thuis blijven
U blijft thuis, omdat u besmet bent met corona of nog niet weet of u besmet bent. Het is van belang om thuis te blijven, zodat u geen andere mensen kunt besmetten met het virus. Er is steun en hulp beschikbaar in deze periode als u dat nodig heeft. Meer informatie over thuisquarantaine vindt u op Rijksoverheid.nl/quarantaine.