College stemt in met woningbouwplannen in Neede

Het college van B&W heeft besloten om in te stemmen met twee plannen voor woningbouw in Neede. Ze stemt in met het verzoek om 9 woningen te realiseren op de locatie ’t Haantje aan de Borculoseweg 111. Ook zijn ze akkoord met de bouw van vijf (starters)woningen op de hoek Hoeveweg/Blikweg.

Wethouder Maikel van der Neut: “Al lange tijd staat ‘t Haantje in Neede leeg. Met deze ontwikkeling knappen we deze plek op en bouwen we woningen voor onze inwoners die aansluiten bij hun wensen. Ook voor de voormalige kerk aan de Hoeveweg/Blikweg is geen nieuwe bestemming gevonden. Het is daarom een mooie plek voor woningen voor starters. Ik kijk met vertrouwen richting de ontwikkelaars en de plannen die zij in Neede willen realiseren.”

‘t Haantje
Op deze locatie behoort woningbouw tot de mogelijkheden, omdat het een transformatielocatie is en aan een belangrijke invalsweg in Neede ligt. De ontwikkelaar, Arenberg Invest BV, doet het voorstel hier 9 woningen te bouwen. Het gaat om 8 twee-onder-één-kapwoningen (o.a. geschikt voor starters) en 1 vrijstaande woning. Over de exacte soort woningen worden afspraken gemaakt en vastgelegd in de af te sluiten overeenkomst. Er moet ook een bestemmingsplanprocedure worden gevolgd.

Voormalige kerk Hoeveweg/Blikweg
Bouwbedrijf Holdijk heeft een plan ontwikkeld voor de bouw van 5 starterswoningen op de locatie van de voormalige kerk op de hoek van de Hoeveweg en Blikweg. Het plan bestaat uit een rij van 5 woningen, waarbij de twee hoekwoningen wat ruimer zijn dan de tussenwoningen. De volgende stap in het proces is een bestemmingsplanprocedure.

Meer ruimte voor nieuwbouw
Naast deze plannen is er nog behoefte aan andere plannen in Neede, ook voor starters. Verder wordt specifiek gekeken naar een locatie voor levensloopgeschikte woningen. Onlangs zijn ook 8 kavels in de verkoop gegaan op ’t Hondelink.