Maand van de opvoeding

Meedoen aan de Maand van de Opvoeding? Het kan nog!
Speciaal voor ouders en opvoeders biedt het Preventie Platform Jeugd deze maand verschillende webinars aan. Deelname is gratis!

poster preventieplatform

Wat is er zoal te doen? Een kleine greep uit het aanbod.

LHBT: Hoe praat je daar over met je kind? Op 16 oktober

In de media en op school hoor je steeds vaker over LHBT (Engelse afkorting voor: Lesbisch, Homoseksualiteit, Biseksualiteit en Transgender). Ook uw kind kan daar aan de eettafel vragen over stellen. In dit webinar vertelt Kirsten Visser vanuit haar eigen ervaringen en als moeder wat genderidentiteit is, maar vooral ook hoe u deze onderwerpen op een losse manier met uw kinderen kunt bespreken.

Pubers en social media - Op 28 oktober

Gamen, social media, Netflix. Jongeren leven in een wereld vol digitale mogelijkheden en kunnen zich hier makkelijk in verliezen. Hoe ga je hier als ouder mee om? In dit webinar hoort u meer over de digitale belevingswereld van uw zoon/dochter. U krijgt handvatten hoe u vervolgens (weer) met hem/haar hierover in contact kunt komen.

Kies uit het uitgebreide programma en geef je op

Op www.preventieplatformjeugd.nl/maand-van-de-opvoeding is het uitgebreide programma van de Maand van de Opvoeding te vinden. Via deze website kunt u zich aanmelden voor de verschillende online activiteiten. Volg het Preventie Platform Jeugd ook op Facebook om in deze hele maand leuke, praktische opvoedtips te krijgen.

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Naast de Maand van de Opvoeding organiseert het Preventie Platform Jeugd het hele jaar door allerlei (gratis) trainingen en workshops rond opvoeden en opgroeien.