Maandelijks leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers in Berkelland

Elke eerste woensdag van de maand van 18.30 tot 20.30 uur organiseert Voormekaar Berkelland een activiteit speciaal voor jonge zorgers in Berkelland in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. De eerstvolgende activiteit is op 4 november en wordt georganiseerd door Sport Federatie Berkelland.

jonge mantelzorg

Jonge mantelzorgers, wie zijn dat?
1 op de 5 kinderen groeit in Nederland op met een zorgsituatie binnen het gezin. Er wordt thuis extra veel van deze kinderen gevraagd: in de huishouding of in de zorg. In Berkelland hebben we het over ongeveer 1000 kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar en 1200 jongeren tot en met 24 jaar. 

Kent u een jongere die mantelzorger is? Hij/Zij is van harte uitgenodigd! 
De maandelijkse activiteit bieden we aan, omdat wij de inzet van deze jonge zorgers enorm waarderen. Jongeren kunnen zich per e-mail uiterlijk tot en met 30 oktober aanmelden bij de medewerkers van Welzijn Voormekaar: welzijn@voormekaar.net
Aan de hand van de aanmeldingen wordt er een locatie gekozen. 

Elke maand iets leuks voor jonge mantelzorgers
Het is onze bedoeling om elke maand iets leuks te organiseren. Dat doen we samen met met Muziek- en kunstwijs, de Sport Federatie Berkelland, Bibliotheek Oost-Achterhoek en Jimmy’s Berkelland.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: welzijn@voormekaar.net of bellen met Jeanine Ebbers: 06-28656927 of Wim Staargaard: 06-47160107.