N315 Haaksbergseweg Neede afgesloten

De provincie Gelderland verbreedt in 2021 de N315 - Haaksbergseweg in Neede tot aan de N18 zodat het verkeer beter doorstroomt. Daarnaast wordt er een rotonde ter hoogte van Rietmolen aangelegd. Ter voorbereiding kapt de provincie Gelderland tussen 19 en 25 oktober 174 bomen waarvoor door de gemeente Berkelland kapvergunning is verleend. Tijdens deze werkzaamheden is de weg overdag tussen 7.00 en 18.00 uur niet toegankelijk voor verkeer. Via borden langs de weg wordt het verkeer omgeleid.

Omleidingsroutes

Aan de noordkant van Neede zijn er omleidingsroutes via de N824, N740 en de N347. Vanaf de N18 zijn er omleidingsroutes over de N18 richting Groenlo en de N319 naar Ruurlo. Rietmolen is bereikbaar via de Kempersdijk. De omleidingsroutes staan op www.bereikbaargelderland.nl.

Herplant 227 bomen

Langs het hele wegvak plant de provincie Gelderland 227 nieuwe bomen als compensatie voor de bomenkap. Het gaat om linde, esdoorn, zoete kers, zomereik, knotwilg en haagbeuk, die niet zo gevoelig zijn voor ziektes of plaagdieren.

Meer informatie op www.gelderland.nl/N315-Haaksbergseweg-Neede-N18.