Online in gesprek met pleegzorgaanbieders op 28 oktober

Op woensdag 28 oktober is er een online informatieavond over pleegzorg en steungezinnen. Denkt u wel eens na over pleegzorg? Wilt u een kind tijdelijk of langere tijd een thuis bieden? Dan bent u van harte welkom!

pleegzorg

Ieder kind verdient een veilige, kansrijke toekomst. Dat is helaas niet vanzelfsprekend. 
Soms kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Of niet alle dagen in de week of in de maand. Door uiteenlopende redenen. Gelukkig zijn er pleegouders, die -tijdelijk- bijspringen voor kinderen die het moeilijk hebben. 

Pleegouders zijn hard nodig
Ook in de Achterhoek. Voor kinderen van verschillende leeftijden en in verschillende vormen van pleegzorg. Ook weekend- en vakantiepleegouders zijn hard nodig. Zo heeft het kind een fijne plek om te zijn en krijgen ouders net die ondersteuning waardoor het thuis goed blijft gaan en kinderen thuis kunnen blijven wonen. 

Woensdag 28 oktober van 20.00 uur tot 21.30 uur

Deze inloopavond organiseren we samen met pleegzorgaanbieders Entrea Lindenhout, William Schrikker Gezinsvormen en met InHuissteungezinnen. Dit is een project van Yunio waarbij overbelaste gezinnen worden gekoppeld aan vrijwillige steungezinnen. Medewerkers van deze organisaties vertellen u op 28 oktober graag meer over de mogelijkheden van (tijdelijke) pleeg- en steunzorg.

Komt u ook? Aanmelden is nodig
•    Wilt u meer informatie over wat pleegouder zijn precies inhoudt? 
•    Wilt u in gesprek met iemand die pleegouder is en vanuit eigen ervaring kan vertellen? 
•    Heeft u vragen en wilt u in gesprek met een pleegzorgbegeleider? 
•    Bent u benieuwd of InHuissteungezinnen iets voor u is? 
Meld u dan uiterlijk 26 oktober aan via: aanmelden@gemeenteberkelland.nl. U ontvangt dan een link om deel te kunnen nemen aan deze online informatiebijeenkomst.