Online inwonersbijeenkomst 14 oktober van 19.30 tot 21.00 uur over Wind- en zonne-energie in de Achterhoek

Op woensdagavond 14 oktober vindt er een online inwonersbijeenkomst plaats over wind- en zonne-energie in de Achterhoek. Diverse sprekers vertellen over de energietransitie en het opwekken van duurzame energie. U kunt deze bijeenkomst online bijwonen, (anoniem) uw mening geven en vragen stellen. Kijk mee, praat mee, denk mee! Uw mening telt! Meer info: www.res-achterhoek.nl/inwoners.

Uitnodiging online inwonersbijeenkomst_RES Achterhoek

Steeds meer opwek van duurzame energie, ook in de Achterhoek
De aarde warmt op door de uitstoot van CO2. Door deze klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken met wateroverlast en droogte. Overal ter wereld worden afspraken gemaakt om klimaatverandering te stoppen. Ook in Nederland. In 2019 is een Klimaatakkoord opgesteld. Een belangrijk onderdeel hiervan is de energietransitie. Dit is de omschakeling van fossiele brandstoffen (olie, aardgas, steenkolen) naar duurzame energie, zoals zonne- en windenergie.

Gezamenlijke aanpak van de energietransitie 
In de Achterhoek werken de gemeenten samen met de provincie Gelderland, Waterschap Rijn en IJssel en netbeheerder Liander hard aan de energietransitie. Zij stellen hiervoor een gezamenlijk plan op: de Regionale Energiestrategie (RES) Achterhoek. Hierin worden de doelstellingen en strategie voor het opwekken van duurzame energie bepaald. 

Wat vindt u als inwoner belangrijk? 
Het motto van de RES Achterhoek is: samen d’ran! Ook uw mening telt: wat vindt u als inwoner belangrijk? En waar moet rekening mee gehouden worden? Tijdens de online bijeenkomst op 14 oktober a.s. hoort u meer over de energietransitie, het opwekken van duurzame energie en over de Regionale Energie Strategie Achterhoek. Ook is er ruimte voor discussie, kunt u (anoniem) uw mening geven en vragen stellen. 

Kijk mee, praat mee, denk mee!  
Ga naar www.res-achterhoek.nl/inwoners en meld u aan voor de livestream of om aanwezig te zijn bij de inwonersbijeenkomst die live uitgezonden wordt vanuit de Gruitpoort in Doetinchem. Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen is het aantal plaatsen hiervoor beperkt. 
info@resachterhoek.nl | www.res-achterhoek.nl