Taalcafé Borculo weer van start!

Het taalcafé in Borculo is weer van start en zoekt nieuwe taalmaatjes. Heb je graag contact met mensen, interesse in andere culturen en lijkt het je leuk niet Nederlandstalige inwoners te helpen bij het leren van de Nederlandse taal? Neem dan contact op met de coördinator van het Taalcafé, via 06-51039305. Dit mag zowel telefonisch als via WhatsApp. We houden ons aan de coronamaatregelen en bieden daarmee een veilige omgeving voor zowel de taalmaatjes als de taalvragers. Het taalcafé is op donderdagen van 9.30 uur tot 11.00 uur en ’s avonds van 19.00 uur tot 20.30 uur in de bibliotheek aan de Hoflaan 5 in Borculo.

taalmaatjes

Over het taalcafé 
De doelstelling van het taalcafé is het ondersteunen van niet Nederlandstalige inwoners van Borculo bij het beter lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal. Naast de Nederlandse taal vinden we het belangrijk om als taalcafé met de taalvragers te werken aan onderhouden van contacten. Om haar doelstelling te realiseren, werkt het taalcafé Borculo samen met het Taalhuis Oost-Achterhoek, de Openbare Bibliotheek Oost-Achterhoek, de gemeente Berkelland, de Sociale Dienst Oost-Achterhoek en Voormekaar. 

Van analfabeet tot B1 niveau 
De taalmaatjes vormen samen een team. Ieder taalmaatje begeleidt en ondersteunt de taalvrager individueel, gemiddeld 1 keer per week gedurende 1,5 uur. We proberen zoveel mogelijk in te spelen op het taalniveau van de taalvrager. 

Voor elke nieuwe taalvrager geldt dat we starten met een intakegesprek om het (taal)niveau zo goed mogelijk te bepalen. Op basis hiervan wordt een advies uitgebracht aan het taalcafé over de aanpak en de te gebruiken materialen. Voor de taalmaatjes bestaat daarnaast de mogelijkheid om geheel kosteloos een training van het Taalhuis Oost-Achterhoek te volgen.

1,5 meter taalcafé 
Het Taalcafé werkt heel laagdrempelig, maar in verband met het coronavirus werken we vooralsnog uitsluitend op afspraak.