Vrijwilligers in het zonnetje, de vrijwilligers van de Dahliatuin in Rekken

Wethouder Marijke van Haaren bracht 18 september een bezoek aan De Dahliatuin in Rekken. De Dahliatuin is een initiatief van een groep vrijwilligers die elke 2 jaar een tuin vol dahlia’s aanlegt. Een echte bezienswaardigheid voor iedereen die van bloemen houdt!

Vrijwilliger in het zonnetje dahliatuin

Het ziet er prachtig uit! 
“Ik ben heel blij dat wij de tip kregen om eens deze vrijwilligersgroep in het zonnetje te zetten. Want als je hier rondloopt, word je toch direct vrolijk!” aldus Marijke. 2 jaar geleden heeft deze groep het initiatief genomen voor het aanplanten van de Dahliatuin. Voorzitter Henk Bos vertelt vol passie over de tuin en de verschillende dahlia’s: “We zijn met 13 vrijwilligers. Dit jaar hebben we 220 soorten dahlia’s geplant. Het is mooi werk, maar je bent er met elkaar ook echt wel druk mee. Je begint natuurlijk met het planten van de bollen. Daarna komt het echte werk. Gaas en palen plaatsen, schoffelen, water geven, plukken en nog veel meer.” Het eindresultaat mag er meer dan wezen. Een prachtige tuin met stralende Dahliabloemen. Henk: “De bezoekers van de tuin geven ons veel complimenten dat streelt ons enorm.”

Nieuwe vrijwilligers en druppelsysteem
Het team vrijwilligers bestaat uit een aantal mensen op leeftijd. “Ze willen nog graag lang meehelpen, maar een keer houdt het op”, zegt Henk. Wie zin heeft om aan te sluiten bij deze gezellige groep mensen die wel van een lolletje houdt is heel erg welkom. Bij de uitgang van de tuin staat een pot voor een vrije gift. Met de opbrengst daarvan hopen de vrijwilligers voor de volgende editie een druppelsysteem te kunnen kopen zodat het water geven een stuk eenvoudiger wordt. Op naar een tweede editie van de Dahliatuin in Rekken. 

Iemand opgeven voor een verrassingsbezoek?
Van een buurvrouw die veel voor u klaar staat of actief is met het oprapen van zwerfafval tot de penningmeester van de bridgeclub: we kennen allemaal wel iemand die zich inzet voor de samenleving. Elke maand zet Voormekaar maar al te graag een inwoner in het zonnetje die goed doet voor de ander, de organisatie, de club of de vereniging. Kent u ook iemand die het verdient om eens verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort aan de deur!