Wil jij het maatje worden van nieuwe Berkellandse inwoners?

Het gemeentelijke team vluchtelingen zoekt regelmatig nieuwe vrijwilligers in Borculo die als goede buur in contact willen komen met nieuwe Berkellanders. Een voorbeeld is onderstaand gezin uit Eritrea.

20200923Maatjesoproep fam Meherena

Hoe zag jullie leven in Eritrea eruit?
We zijn niet naar school geweest in Eritrea, onze kinderen wel. Wij waren boer en leefden van het land. Onze boerderij zag er heel anders uit dan de boerderijen in Berkelland. We gebruikten ploegen voor het land en de dieren verzorgden we buiten. We hadden koeien, stieren, geiten, schapen, kippen en een kameel voor de melk en het zware sjouwwerk. Meharena heeft 8 jaar in Saoedi-Arabië gewoond en gewerkt als chauffeur. Hadas bleef in die tijd in Eritrea. 

Sinds wanneer wonen jullie in Borculo?
Onze dochter Fithawit is in 2015 in Borculo gekomen. Ze is op haar 15e gevlucht uit Eritrea en in Nederland terecht gekomen. Sinds eind juni zijn we allemaal hier gaan wonen, net op tijd voor de diploma-uitreiking van Fithawit.

Wat zouden jullie graag willen in Nederland? Wat is jullie droom? 
We willen goed Nederlands leren, werk vinden en vooral dat onze kinderen hier gelukkig zijn. 

Wat zou je graag met het maatje willen doen?
Het is fijn om met iemand Nederlands te kunnen oefenen, te wandelen of ergens naartoe te gaan, zodat we Borculo beter leren kennen. Vooral voor de kinderen is het leuk om meer leeftijdsgenootjes te leren kennen. 

Heeft u interesse om als maatje aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Marieke Heusinkveld, contactpersoon vluchtelingen via 0545-250 595 of via m.heusinkveld@gemeenteberkelland.nl.