September

 • Agem Energieloket

  28 augustus 2020

  Je hebt het misschien al wel voorbij zien komen, de ‘De Eerste zet… Agem Energieloket!’ berichten. Agem Energieloket wil hiermee meer bekendheid krijgen onder inwoners van de Achterhoek, zodat iedereen weet dat zij hét informatiepunt zijn voor al je vragen over energiebesparing. Zij helpen je wegwijs te worden in alle hulpmiddelen en mogelijkheden die bestaan voor het verduurzamen van jouw woning.

 • Jong in coronatijd

  28 augustus 2020

  Ze gaan zitten op het picknickbankje dichtbij de fietstunnel in Ruurlo: burgemeester Joost van Oostrum en Britt Wezinkhof. Om te praten over corona, wat dit met je doet als jongere en welke mogelijkheden er nog wel zijn. “Je wilt je leven ook niet stil zetten.”

 • Ervaringsonderzoek Wmo en Jeugd

  28 augustus 2020

  Wij willen graag weten wat de ervaringen zijn van inwoners die gebruik maken van jeugdhulp en hulp in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). We hebben daarom vorige week via een steekproef inwoners gevraagd mee te doen met ons ervaringsonderzoek.

 • Lokaal beweegakkoord

  28 augustus 2020

  Steun het Lokaal Beweeg- en Sportakkoord Berkelland! Na meer dan een jaar hard werken door Berkellandse verenigingen, organisaties, bedrijven, scholen en ondernemingen is er een concept Lokaal beweeg- en sportakkoord.

 • Subsidie kleine evenementen en activiteiten

  28 augustus 2020

  Subsidieaanvragen voor kleinschalige activiteiten en evenementen in 2021 moeten vóór 1 oktober 2020 bij de gemeente worden aangevraagd. Dus als u in 2021 een evenement of kleinschalige activiteit wilt organiseren en hiervoor subsidie wenst, moet u uw aanvraag vóór 1 oktober indienen. Dat kan via onze website.

 • Start campagne tegen drugslabs in buitengebied Achterhoek

  02 september 2020

  Drugscriminelen hebben hun weg naar de Achterhoek gevonden. Onlangs werd nog een hennepkwekerij aan de Bedrijvenweg in Neede opgerold. Dit naar aanleiding van een anonieme tip bij Meld Misdaad Anoniem. Vandaag start in Berkelland een campagne tegen druglabs in het buitengebied van de Achterhoek.

 • Geen inloopmomenten Voormekaar

  11 september 2020

  Op dit moment houdt Voormekaar geen wekelijkse inloop. Heeft u gezondheids- of opvoedvragen, wilt u vrijwilligerswerk doen, bent u mantelzorger en wilt u uw situatie bespreken of heeft u een andere vraag?

 • Junior Energiecoach

  14 september 2020

  Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen het leren met Junior Energiecoach: een leuk en leerzaam spel om thuis energie te besparen. Kinderen en ouders in de gemeente Berkelland kunnen gratis meedoen via Agem Energieloket!

 • De grootste vereniging

  14 september 2020

  Super trots zijn we op de verenigingen in de Achterhoek. Ondanks dat het verenigingsleven stil viel, bleven leden en verenigingen elkaar trouw. Dat vinden we écht heel bijzonder. Iets waar we samen heel trots op mogen zijn! Met de campagne ‘Achterhoek, de grootste vereniging van Nederland’ bedanken we de leden en clubs uit onze regio voor hun trouw, geduld, creativiteit, flexibiliteit en vooral loyaliteit.

 • Als de hamer valt…

  23 september 2020

  Als de hamer valt is het besluit genomen. Zo gaat dat tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad. Vanwege de coronamaatregelen vond de raadsvergadering van 15 september niet in de raadzaal plaats, maar digitaal. De vergadering was te volgen via de livestream van de gemeente Berkelland. Hieronder in het kort de beslissingen die de gemeenteraad heeft genomen.

 • Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? Praat samen over alcohol en tabak!

  23 september 2020

  Het schooljaar is begonnen. Veel kinderen gaan voor het eerst naar het voortgezet onderwijs. Dat is vaak een spannende tijd, voor kinderen én voor ouders. Nieuwe school, nieuwe vrienden en nieuwe verleidingen. Zoals alcohol en tabak. Hoe ga je het gesprek hierover aan met je kind?

 • Gezocht: Seniorenhuisbezoeker

  23 september 2020

  Vindt u het leuk om in gesprek te gaan? Wilt u iets betekenen voor de ouder wordende inwoner van Berkelland? Ga dan aan de slag als vrijwillige Seniorenhuisbezoeker.

 • Controle vakantiepark

  25 september 2020

  Camping Noordijkerveld is donderdag 24 september 2020 bezocht door een aantal handhavers. Gemeente, politie, provincie, inspectie SZW en Openbaar Ministerie werken in Gelderland samen om het recreatieve en vitale karakter van vakantieparken te waarborgen. Dat doen ze onder de naam ‘Ariadne Project’.

 • Berkellandse leerlingen ruimen zwerfafval op

  25 september 2020

  Wethouder Anjo Bosman bezocht donderdag 24 september 2020 leerlingen van de Dr. Ariens Daltonschool uit Neede, IKC Op d’n Esch uit Eibergen en OBS de Driesprong uit Ruurlo om hen te bedanken voor hun inzet bij het opruimen van zwerfafval afgelopen week.

 • College biedt raad begroting 2021 aan

  29 september 2020

  Het college van burgemeester en wethouders biedt de gemeenteraad de begroting 2021 aan. De basis voor deze begroting is al gelegd bij de vaststelling van de perspectiefnota 2021 afgelopen juli. De begroting 2021 sluit met een voordeel van 990.000 euro. In deze begroting is het plan uit de perspectiefnota verwerkt om het tekort van 9,4 miljoen euro structureel op te lossen.

 • Reactie burgemeester op aangescherpte maatregelen

  30 september 2020

  Afgelopen maandag zijn nieuwe maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Deze maatregelen gelden sinds dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval de komende 3 weken van kracht. Burgemeester Joost van Oostrum reageert: