Controle vakantiepark

Camping Noordijkerveld is donderdag 24 september 2020 bezocht door een aantal handhavers. Gemeente, politie, provincie, inspectie SZW en Openbaar Ministerie werken in Gelderland samen om het recreatieve en vitale karakter van vakantieparken te waarborgen. Dat doen ze onder de naam ‘Ariadne Project’.

Het betrof een integrale controle op bewoningsvormen en bewoners. Zo werd gekeken wie er op het park verblijven en of de regels worden nageleefd. Alle mensen die het park verlieten werden gecontroleerd. Daarnaast was er een controle van vakantiewoningen, chalets en stacaravans. De bedoeling van het project is dat recreatieve parken worden gebruikt voor recreatieve overnachtingen en activiteiten en dat ondermijnende criminaliteit wordt tegengegaan.

Ongewenste situaties

Het controle- en handhavingsteam van het Ariadne Project wil ongewenste situaties terugdringen, zoals woonsituaties in strijd met het bestemmingsplan. Zo is permanente bewoning een bekend fenomeen op vakantieparken. Ook het huisvesten van (buitenlandse) werknemers is vaak in strijd met de recreatieve bestemming. Daarnaast is het denkbaar dat het team zicht krijgt op mensen die zorg nodig hebben. Ook is gecontroleerd op nog te betalen incasso’s en boetes.

Rustige actie

De actie is rustig verlopen. De betrokken handhavers werken aan een rapportage van de bevindingen.