Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? Praat samen over alcohol en tabak!

Het schooljaar is begonnen. Veel kinderen gaan voor het eerst naar het voortgezet onderwijs. Dat is vaak een spannende tijd, voor kinderen én voor ouders. Nieuwe school, nieuwe vrienden en nieuwe verleidingen. Zoals alcohol en tabak. Hoe ga je het gesprek hierover aan met je kind?

Logo NIX

NIX 18: ‘Niet roken en niet drinken onder de 18 jaar’
Uit onderzoek blijkt dat je als ouder veel invloed hebt op het alcoholgebruik en rookgedrag van je kind. Steeds meer ouders maken de afspraak ‘niet roken en niet drinken onder de 18 jaar’. En dat werkt! De kinderen van deze ouders beginnen later met drinken en ze drinken minder. Ook komt roken minder voor bij deze kinderen.

Hoe praat je met je zoon of dochter over deze en andere onderwerpen?
Met een puber praten over alcohol en roken kan best lastig zijn. Wat zeg je tegen je kind als je zelf (wel eens) rookt of drinkt? Wat spreek je samen af? En wat doe je als je kind zich niet aan de afspraken houdt? In oktober, de Maand van de Opvoeding, vind je op de website van het Preventie Platform Jeugd speciale video’s over deze en andere thema’s met tips van professionals. Ga naar www.preventieplatformjeugd.nl voor meer informatie. Of kijk op  www.nix18.nl en www.helderopvoeden.nl.