Gesprek over lokale economie

De gemeente Berkelland gaat in Ruurlo, op een voor haar een nieuwe manier, aan de slag met een aantal maatschappelijke thema’s die vragen om een aanpak, een oplossing of een visie. Komend najaar worden drie themabijeenkomsten georganiseerd. Gestart wordt op 28 september 2020 met een dialoog over de lokale economie.

Bedrijf Bronkhorst High-Tech BV

Biedt de Ruurlose economie voor iedereen voldoende kansen? Wat is er nodig om het economische klimaat in Ruurlo stabiel, innovatief en duurzaam te maken, of zijn we al zover? Welke mogelijkheden zijn er voor de vrijetijdseconomie? Enkele vragen die aan bod kunnen komen tijdens de dialoogavond op 28 september in Ruurlo.

Wethouder Gerjan Teselink: “Ik kijk er naar uit om met ondernemers en inwoners in gesprek te gaan over de lokale economie van Ruurlo. Mijn insteek is vooral om met elkaar ontwikkelpunten te benoemen, zodat we daar samen mee aan de slag kunnen.”

De afgelopen tijd is er met een aantal inwoners uit het dorp gesproken over hoe de dialogen eruit moeten zien en wat de voorwaarden zijn om niet alleen ‘een leuke bijeenkomst te hebben’ maar daadwerkelijk een ontwikkeling te starten die Ruurlo – al samenwerkend – toekomstbestendiger maakt. De woorden vertrouwen en openheid worden om die reden met nadruk aan deze dialoogavonden gekoppeld.

Aanmelden

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 28 september bij Bronkhorst High-Tech B.V. (Nijverheidsstraat 1a in Ruurlo). De avond start om 19.30 uur. Vooraf aanmelden is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen. U kunt zich aanmelden door te mailen naar Marieke van den Cruijsem op m.vandencruijsem@gemeenteberkelland.nl. Uiteraard wordt het coronaprotocol van de RIVM nageleefd.