Informatiebijeenkomst Masterclass-serie

Op dinsdagavond 29 september 2020 vindt bij De Melktap in Geesteren een informatiebijeenkomst plaats voor potentiële deelnemers van de Masterclass-serie ‘Vermarkten van Achterhoek food’. Deze kan gevolgd worden door Achterhoekse boeren, slagers, bakkers, chef-koks of andere food-ondernemers. De Masterclass-serie start in oktober en is een initiatief van de gemeenten Berkelland, Aalten, Winterswijk en Oude IJsselstreek en Versboerderij Daalwiek uit Geesteren.

logo achterhoek food

Op 8 dagen gaan food-ondernemers aan de slag gaan met hun eigen innovatieve ideeën, ondersteund door experts. Centraal staat daarbij het vermarkten van producten van de streek, met oog voor natuur en landschap en leefbaarheid. Per bijeenkomst wordt een specifiek thema behandeld zoals voedselveiligheid, inzicht in afzetkanalen, marketing, consumentengedrag, klantenbinding en nieuwe verdienmodellen.

De Masterclass is bedoeld voor boeren en MKB-ondernemers (zoals bakkers, slagers, kleinschalige lokale verwerkers, horeca, cateraars, logistieke dienstverleners, hoteliers). Er is plaats voor 25 ondernemers die met een vernieuwend idee rondlopen of daaraan willen werken.

Inschrijven en selectie

Tot 16 september 2020 kunnen geïnteresseerden voor de masterclasses zich inschrijven via www.gemeenteberkelland.nl > Inwoners > Masterclass serie voor Achterhoekse foodondernemers. U ontvangt na uw aanmelding een uitnodiging voor 29 september. Daarbij wordt aangegeven hoe u zich daarvoor op kunt geven. De informatiebijeenkomst vindt plaats bij De Melktap, Nettelhorsterweg 21 in Geesteren. Hierbij worden de gebruikelijke coronamaatregelen in acht genomen. Vervolgens vindt een selectie plaats om met de 25 meest gemotiveerde ondernemers/ondernemers met het meest kansrijke idee de serie masterclasses in te gaan.

Een uitgebreid deelnemersprofiel met een link naar de aanmeldsite staat op de websites van de initiatiefnemers: gemeenten Berkelland, Aalten, Winterswijk en Oude IJsselstreek. Deelnamekosten bedragen € 180, voor onkosten en excursies. De serie masterclasses wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en 4 gemeenten in de Achterhoek.

logo landbouwfonds