Maand van de opvoeding

Het is bijna oktober, dat betekent een hele maand in het teken van opvoeden en opgroeien. Het Preventie Platform Jeugd verzorgt allerlei online activiteiten waar u als ouder/opvoeder aan mee kunt doen. Deelname is gratis!

2 cursussen worden aangeboden tijdens Maand van de Opvoeding

Het uitgebreide programma is te vinden op www.preventieplatformjeugd.nl/maand-van-de-opvoeding.

Wat is er zoal te doen? Een kleine greep uit het aanbod

  • Regels en afspraken met je kind - video online op 7 oktober

Anja van de Laan is gedragsdeskundige en geeft in deze video ouders en opvoeders tips voor het maken van goede afspraken met je kind. Vanaf 7 oktober 20.00 uur te zien op het YouTubekanaal van Preventie Platform Jeugd.

  • Communiceren met hart en ziel - webinar op 13 oktober

Hoe kun je meer betrokken zijn bij uw kind(eren)? Hoe geef je meer aandacht? Wat zijn de do’s en don’ts? Volg deze webinar en u krijgt handvatten van professionals en van ouders zelf.

  • Pubers en social media - webinar op 28 oktober

Gamen, social media, Netflix. Jongeren leven in een wereld vol digitale mogelijkheden en kunnen zich hier makkelijk in verliezen. Hoe ga je hier als ouder mee om? In dit webinar hoort u meer over de digitale belevingswereld van uw zoon/dochter. U krijgt handvatten hoe u vervolgens (weer) met hem/haar hierover in contact kunt komen.

Kies uit het uitgebreide programma en geef je op

2 cursussen worden aangeboden in Maand van de Opvoeding

Op www.preventieplatformjeugd.nl/maand-van-de-opvoeding is het uitgebreide programma van de Maand van de Opvoeding te vinden. Via deze website kunt u zich aanmelden voor de verschillende online activiteiten. Volg het Preventie Platform Jeugd ook op Facebook om in deze hele maand leuke, praktische opvoedtips te krijgen.

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Naast de Maand van de Opvoeding organiseert het Preventie Platform Jeugd het hele jaar door allerlei (gratis) trainingen en workshops rond opvoeden en opgroeien.