Reactie burgemeester op aangescherpte maatregelen

Afgelopen maandag zijn nieuwe maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Deze maatregelen gelden sinds dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval de komende 3 weken van kracht. Burgemeester Joost van Oostrum reageert:

“Ook in Berkelland neemt het aantal besmettingen toe, verspreid over de hele gemeente. Het is dus ook hier nodig om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat doen we door het aantal sociale contactmomenten te beperken. Ik begrijp heel goed dat dit voor velen een teleurstelling is. Thuiswerken, minder gasten ontvangen, niet meer kijken bij een sportwedstrijd. En ook voor ondernemers komt er opnieuw een zware periode aan, waarin ze zich wederom moeten aanpassen aan de maatregelen.
Als gemeente hebben we een aantal evenementen opnieuw moeten bekijken en veel kan helaas niet meer doorgaan de komende drie weken. Dat geldt ook voor bijeenkomsten vanuit de gemeente die de komende tijd gepland stonden. We kijken naar de digitale mogelijkheden, maar niet alles zal op deze wijze kunnen. Daarnaast passen wij onze dienstverlening de komende weken aan. De Publiekswinkel is alleen ’s ochtends, op woensdagmiddag en woensdagavond geopend, enkel op afspraak.
De komende weken zullen we zien of de verscherpte maatregelen het coronavirus weten terug te dringen. Net als u hoop ik dat de situatie snel weer onder controle is, zodat er weer meer ruimte is voor sociaal contact. Ik doe wederom een beroep op iedereen om zich zo goed mogelijk aan de maatregelen te houden. We moeten het samen doen!”

maatregelen coronavirus