April

 • Vind het in de Berkellandwijzer

  09 april 2021

  Heeft u vragen over opvoeden? Of over wonen, ondersteuning, vervoer, geldzaken, werk, zorgen voor een ander? Ga naar de Berkellandwijzer en vind informatie en de organisatie die u verder kan helpen.

 • Rioolverstopping aanpakken

  09 april 2021

  Helaas komt het soms voor dat de riolering in of bij uw woning verstopt raakt. Een verstopping kan verschillende oorzaken hebben en op verschillende plaatsen optreden. Bijvoorbeeld in uw woning of in de afvoerbuis naar het gemeenteriool. Als de verstopping in het gemeentedeel zit, dan wordt deze door en op kosten van de gemeente verholpen. Zit de verstopping in uw huisriolering dan moet u zelf actie ondernemen.

 • Naobercontact voor burenhulp

  09 april 2021

  Wilt u zich inzetten voor een ander? Zoekt u hulp of contact met een naober als het even niet lukt? Eenmalig, iedere week of alles daartussen in? In de buurt? Zoek en vind elkaar via Naobercontact!

 • NL-doet op 28 en 29 mei

  09 april 2021

  Op 28 en 29 mei 2021 organiseert het Oranje Fonds NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Heeft u als buurt, vereniging of organisatie nog een klus liggen? Samen klussen is leuker dan alleen. Doe mee op 28 of 29 mei en maak er met elkaar coronaveilig een mooie activiteit van!

 • Verkeersonderzoek in Ruurlo

  09 april 2021

  In opdracht van de gemeente houdt bureau De Groot Volker een verkeersonderzoek in Ruurlo in de periode van 19 tot en met 25 april. Dit verkeersonderzoek bestaat uit 2 onderdelen, namelijk een kentekenonderzoek en mechanische tellingen. Op onder andere de Barchemseweg, Borculoseweg, Vordenseweg, Wiersseweg en Garvelinkkampweg wordt daarvoor apparatuur geplaatst.

 • Gratis sneltesten voor Nederlandse grenspendelaars

  12 april 2021

  De overheid in Duitsland besloot om vanaf 6 april 2021 extra maatregelen te nemen om verspreiding van corona tegen te gaan. Bij aankomst in Duitsland moet u een negatieve COVID-19-testuitslag kunnen laten zien. Ook is er een aanmeldplicht.

 • Gemeente biedt steun aan Berkellandse ondernemers en verenigingen en stichtingen

  22 april 2021

  De gemeenteraad heeft op 13 april 2021 besloten om ondernemers en verenigingen en stichtingen die getroffen zijn door de coronacrisis een hart onder de riem te steken en eenmalig een subsidie van 750 of 1500 euro aan te bieden. Het geldt voor horecabedrijven, niet-essentiële winkels, contactberoepen, sportscholen en verenigingen en stichtingen op het gebied van sport, cultuur, welzijn en gezondheid, die negatieve gevolgen hebben ondervonden van de lockdown. De gemeente wil hiermee een gebaar maken als lichtpuntje in deze moeilijke tijden.

 • Joyce Satijn voorgedragen als nieuwe griffier in Berkelland

  23 april 2021

  In de gemeenteraadsvergadering van 18 mei 2021 wordt mevrouw drs. J.A. (Joyce) Satijn
  voorgedragen om benoemd te worden tot griffier van de gemeente Berkelland. Haar benoeming
  zal ingaan op 21 september 2021. De huidige griffier van Berkelland, de heer Andries Bannink
  gaat per die datum met pensioen.

 • Asfaltwerkzaamheden Veldpapendijk

  23 april 2021

  Er wordt gewerkt aan beide zijden van de N319 Ruurloseweg. Het gedeelte tussen de N319 en de gemeentegrens wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt. Ook in het gedeelte tussen de N319 en de Ringweg worden slechte stukken asfalt vervangen.
  Op 30 april zal het doorgaande verkeer omgeleid worden.

 • Asfaltwerkzaamheden Oude Diepenheimseweg

  23 april 2021

  Op het gedeelte tussen de Needse Tolweg en de Oosterveldweg in Geesteren wordt op verschillende plekken het slechte asfalt vervangen voor nieuw asfalt. Het doorgaande verkeer wordt 30 april omgeleid.

 • Spel voor jonge mantelzorgers

  23 april 2021

  Speciaal voor jongeren uit Berkelland die thuis extra meehelpen of meezorgen vanwege de ziekte van een broer, ouder of ander familielid organiseren we deze sport- en spelavond. Kent u iemand die wel zo’n leuke avond kan gebruiken? Attendeer hem/haar dan op deze activiteit die we op 5 mei 2021 in Borculo organiseren!

 • Kranslegging zonder publiek

  23 april 2021

  Door de maatregelen rondom de coronacrisis, is het dit jaar wederom niet mogelijk de 4 mei 2021 herdenkingen te organiseren in Berkelland. In heel Nederland herdenken we dit jaar op 4 mei de oorlogsslachtoffers vanuit huis.

 • Laat de stoep vrij

  23 april 2021

  Voor sommige bewoners in Berkelland is het soms moeilijk om de stoep te kunnen gebruiken. Zij kunnen moeilijk de stoep op omdat bijvoorbeeld containers niet goed staan opgesteld. Of auto’s op de stoeprand geparkeerd staan. En dat is lastig manoeuvreren met een rollator, rolstoel of ander ondersteunend hulpmiddel.

 • Mantelzorger beter in balans

  23 april 2021

  Veel mantelzorgers staan automatisch klaar voor hun naaste dierbaren. Of dat nu voor hun ouder(s), partner, kind of vriend(in) is. Voor hen geldt dat de zorg soms sluipenderwijs de overhand krijgt en mantelzorgers de neiging hebben zichzelf te vergeten. En zo ontstaat langzaamaan het gevoel dat je jezelf kwijtraakt of dat je je klem voelt zitten, moe of overspannen dreigt te raken. Vanuit zo’n situatie ligt overbelasting op de loer. Hoe vind je weer ’n balans tussen én voor jezelf zorgen én voor de ander?

 • Rioolrenovatie in Berkelland

  23 april 2021

  In de periode van mei tot eind juni 2021 worden diverse gedeelten riolering in de gemeente Berkelland gerenoveerd. Uit onderzoek is gebleken dat het riool op sommige plaatsen in slechte staat is. De onderlinge verbindingen en de kwaliteit van de rioolbuizen zijn in dusdanige staat dat een renovatie hard nodig is.

 • Terrassen weer open

  23 april 2021

  Vanaf woensdag 28 april 2021 mogen, onder voorwaarden, de buitenterrassen van eet- en drinkgelegenheden weer open van 12.00 uur tot 18.00 uur.

 • Tip van de week: klein chemisch afval

  23 april 2021

  In deze rubriek geven we een tip of uitleg over een onderdeel van de afvalinzameling in de gemeente Berkelland. Deze week een tip over klein chemisch afval.

 • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten!

  23 april 2021

  Bent u door de coronacrisis in financiële problemen gekomen waardoor u de huur, hypotheek of gas, water en licht niet meer kunt betalen? Misschien heeft u recht op de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). U kunt deze tegemoetkoming nog aanvragen bij de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA).