Gratis sneltesten voor Nederlandse grenspendelaars

De overheid in Duitsland besloot om vanaf 6 april 2021 extra maatregelen te nemen om verspreiding van corona tegen te gaan. Bij aankomst in Duitsland moet u een negatieve COVID-19-testuitslag kunnen laten zien. Ook is er een aanmeldplicht.

Nederlandse grenspendelaars kunnen een afspraak voor een gratis coronasneltest inplannen bij testlocaties die aangesloten zijn bij Chayns. De bij Chayns aangesloten testlocaties hebben besloten de testservices tot nader order ook gratis voor bezoekers uit buurlanden aan te bieden.

Via https://corona.chayns.de meld je je aan met je contactgegevens of social media account. Vervolgens kun je direct een testafspraak bij een locatie in jouw buurt inplannen. De website is ook in het Nederlands beschikbaar.

Bij controles aan de grens, wanneer je onderweg bent naar de Duitse testlocatie, is het voldoende de gemaakte afspraak op de mobiele telefoon te laten zien. Na afname van de test ontvang je binnen 15-30 minuten het digitale testcertificaat en kun je je reis voortzetten.