Mantelzorger beter in balans

Veel mantelzorgers staan automatisch klaar voor hun naaste dierbaren. Of dat nu voor hun ouder(s), partner, kind of vriend(in) is. Voor hen geldt dat de zorg soms sluipenderwijs de overhand krijgt en mantelzorgers de neiging hebben zichzelf te vergeten. En zo ontstaat langzaamaan het gevoel dat je jezelf kwijtraakt of dat je je klem voelt zitten, moe of overspannen dreigt te raken. Vanuit zo’n situatie ligt overbelasting op de loer. Hoe vind je weer ’n balans tussen én voor jezelf zorgen én voor de ander?

logo voormekaar

Cursus

Deze cursus helpt mantelzorgers bij deze vragen en situaties. U wordt zich meer bewust van uw manier van zorgen, hoe u dat doet met wie u bent. Waar raakt u uit balans tussen het zorgen en je eigen behoeften? U leert stilstaan bij uw eigen gedrag, maar ook bij uw wensen, kwaliteiten en valkuilen.
U herkent veel in de ervaringen en verhalen van de andere mantelzorgers in de groep en het is prettig om te horen dat u niet de enige bent. Veiligheid, respect en jezelf mogen zijn, zijn erg belangrijk en worden gewaarborgd.

Praktische informatie en aanmelden

Op 14 juni 2021 starten we een nieuwe cursusreeks ‘De kunst van het loslaten en verzorgen’. Deze cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten verspreid over een periode van 5 maanden. De cursus is gratis. Er kunnen maximaal 5 mantelzorgers meedoen zodat er voldoende onderlinge afstand bewaard kan worden. Aan het begin van de cursus ontvangt u een cursusmap met alle onderwerpen en praktische oefeningen. De cursus wordt verzorgd door IVT centrum voor ontwikkeling uit Neede.

Ervaringen cursisten

De ervaringen van mantelzorgers die deze cursus eerder volgden, zijn heel positief:
“Er wordt goed uitgelegd en het is voor iedereen te begrijpen. Ik heb veel opgestoken, waar ik dagelijks iets aan heb. Vooral dat loslaten sprak me aan en het beter inzetten van mijn eigen kracht. Ik dacht ‘dat lukt me nooit’, maar het is toch gelukt! Ik denk meer na voordat ik wat doe".

Meer informatie

Kijk dan op www.mantelzorgenloslaten.nl. Voor informatie en opgave kunt u terecht bij Fabiola Heupink van IVT: 0545-478 346 of bij Wim Staargaard van Voormekaar: 06-47160107 of via: info@mantelzorgenloslaten.nl.