Ondernemers in moeilijkheden

Op dit moment hebben veel ondernemers het financieel moeilijk. Er zijn signalen dat er ondernemers benaderd worden door, voor hen onbekende, mensen die hen geld willen lenen. Ga hier niet op in, je kunt maar één keer nee zeggen!

Ondermijning crimineel geld
Het is juist nu voor criminelen interessant om in noodlijdende ondernemingen te investeren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar waaruit het vervolgens lastig ontsnappen is. Denk hierbij aan geldbedragen in ruil voor het ter beschikking stellen van bedrijfsruimten, diensten, een voertuig of zelfs onderneming.

Wanneer er strafbare feiten worden gepleegd, kan de ondernemer hier juridisch voor aansprakelijk wordt gesteld. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging. Als u benaderd wordt, meldt dit dan bij de politie of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Noteer het kenteken, telefoonnummer of onthoud bij een fysiek bezoek hoe de mensen eruitzien. Ga in ieder geval niet met deze mensen in zee! 

Heeft u (financiële) steun nodig momenteel, kijk dan op de website van de Rijksoverheid naar de coronasteunmaatregelen. Ook kunt u contact opnemen met de gemeente of het UWV.