Resultaten Schoon Belonen 2020

Berkelland beloont schoon! Door afval te scheiden en zwerfafval op te ruimen, kunnen verenigingen en scholen geld verdienen. Clubleden en klasgenoten zamelen flesjes en blikjes in en ruimen zwerfafval op, zodat gemeente Berkelland weer een stuk schoner is. De flesjes en blikjes worden netjes gerecycled en dienen zo weer als waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Een win-win situatie!

Logo schoon belonen

Een volle container is voor scholen en verenigingen geld waard

Elke volle container met ingezamelde blikjes, flesjes en andere plastic verpakkingen is 5 euro waard. Met dat geld kunnen weer nieuwe spullen worden gekocht voor de school of vereniging. Dit project wordt uitgevoerd onder de noemer Schoon Belonen. Afgelopen jaar waren de resultaten - ondanks de coronamaatregelen- weer veelbelovend. Er hebben maar liefst 42 verenigingen en scholen deelgenomen. En er zijn in totaal maar liefst 935 PMD-containers ingezameld. Dit is een prachtige prestatie waar de gemeente Berkelland trots op is!

Interesse?

Is uw school of vereniging geïnteresseerd in dit project, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via info@gemeenteberkelland.nl of bellen met 0545-250 250.