Januari

• Personeel zorghotels gezocht

31 december 2020

Om de zorghotels in Apeldoorn, de Achterhoek en Noord-Veluwe goed en
    volledig in te zetten zijn de samenwerkende zorgorganisaties dringend op
    zoek naar mensen met een zorgachtergrond die zich in willen zetten voor de zorghotels.

• Hulp bij financiële problemen

31 december 2020

Inwoners van Berkelland met financiële problemen kunnen bij Voormekaar terecht. Zo willen we voorkomen dat schulden groter worden. Daarnaast nemen we ook zelf contact op met inwoners in het kader van het project Vroeg er op af.

• 12 woningen op locatie Hartgerink in Eibergen

05 januari 2021

Brink Eibergen B.V. wil 12 woningen realiseren op de locatie Hartgerink aan de Bronbeekstraat 15 in Eibergen. Het gaat om vier starterswoningen, drie levensloopgeschikte woningen, vier twee-onder-een kap woningen en één vrijstaande woning. Het college wil meewerken aan het verzoek en gaat in overleg met de ontwikkelaar het plan verder uitwerken.

• Gemeenteraad vergadert 18 januari 2021 om 19.30 uur

14 januari 2021

Op 18 januari a.s. om 19.30 uur vindt er een extra raadsvergadering plaats in verband met de voordracht voor de benoeming van mevrouw G.P.L. ter Denge tot wethouder. Zij is de beoogde opvolger van wethouder mevrouw M. van Haaren.

Op basis van de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming etc. vindt de voordracht plaats in de vergadering van 18 januari. De geheime stemming over de benoeming gaat daarna per brief. In de vergadering van 19 januari a.s. worden de schriftelijk uitgebrachte stemmen geteld en wordt het voorstel tot benoeming verder behandeld door de raad.

In verband met het coronavirus vindt de vergadering plaats via de digitale weg.

• Inwoners adviseren Teun

15 januari 2021

Net voor de kerstvakantie vroegen wij u om advies aan Teun, verhuisd naar Berkelland en zoekende hoe hij nieuwe vrienden kan maken. Wat zou u in zijn situatie doen? We kregen online en via de mail verschillende adviezen en tips die we graag met u delen.

• Mantelzorger, Petra Koldeweij

15 januari 2021

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit de directe sociale omgeving. Onder mantelzorg vallen allerlei soorten van hulp en zorg: huishoudelijke hulp, praktische steun, verzorging, verpleging, begeleiding, toezicht en emotionele steun. Wij gingen op pad en vroegen Petra Koldeweij wat mantelzorg voor haar inhoudt.

• Mensen maken Berkelland

15 januari 2021

In de gemeente Berkelland zetten jaarlijks al duizenden mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, maar ongeveer de helft van alle mensen boven de 15 doet dit nog niet.

• Nieuw budget starterslening

15 januari 2021

De gemeenteraad van Berkelland heeft besloten om 1 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de starterslening. Daarnaast vervalt de leeftijdsvoorwaarde. Alle koopstarters krijgen hiermee een steuntje in de rug bij het kopen van de eerste woning.

• Gemeente steunt actie voor statiegeld blikjes en plastic flesjes

20 januari 2021

Statiegeld op blikjes en plastic flesjes voorkomt een hoop zwerfvuil. De gemeente Berkelland heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie om zo samen met meer dan 260 andere gemeenten en organisaties bij de landelijke politiek te pleiten voor de invoering hiervan. Ook Berkelland zegt Statiegeld op blikjes: Yes we can

• Top 3 hardst stijgende woonlasten??

27 januari 2021

In verschillende dagbladen staan vandaag (27 januari) berichten dat de woonlasten in Berkelland in 2021 hard stijgen. Zo hard dat Berkelland in de top 3 met de hardst stijgende woonlasten staat. De cijfers komen het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). Daarbij is gekeken naar de totale opbrengst uit belastingen ten opzichte van 2020. We leggen graag uit hoe het precies zit.

• Online dialoogsessie opwekken energie

29 januari 2021

Wat vindt u als inwoner belangrijk bij het opwekken van duurzame energie in de Achterhoek? Denk mee over de keuzes die de regio Achterhoek hierover moet maken! Meld u aan voor één van de online dialoogsessies op woensdag 10 februari of donderdag 11 februari 2021 van 19.30 tot 21.30 uur.