Inwoners adviseren Teun

Net voor de kerstvakantie vroegen wij u om advies aan Teun, verhuisd naar Berkelland en zoekende hoe hij nieuwe vrienden kan maken. Wat zou u in zijn situatie doen? We kregen online en via de mail verschillende adviezen en tips die we graag met u delen.

Vraag Teun (67 jaar): hoe maak ik op mijn leeftijd nieuwe vrienden?

Linda uit Neede

“Bij de Hofmaat in Neede bestaat (normaal gesproken, nu even niet vanwege corona) de mogelijkheid om op bepaalde dagen mee te eten. Hier nemen ook mensen aan deel die nog zelfstandig wonen en wat gezelligheid zoeken. Bij de Hofmaat is ook de mogelijkheid om te biljarten. Daarnaast is er bij het gebouw naast de katholieke kerk in Neede de mogelijkheid om te koffiedrinken, daar kan iedereen naartoe gewoon voor een praatje. Ook bridgen is in Neede erg in. Bij Trefpunt in de Berg (Bergstraat) kun je bridgen en biljarten. Ik hoop dat meneer leuke contacten opbouwt in ons mooie Berkelland.” 

Carla uit Eibergen

“Nieuwe vrienden vinden in Berkelland kan alleen als je onder lokale mensen kan zijn, je zelf dan ook nuttig voelen draagt nog meer bij aan een gevoel van welzijn. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen.”

Laurens

“Nieuw in de Achterhoek, in Berkelland. Pech want nu is even de coronatijd. Wat zijn je eigen interesses en misschien heb je een passie? Dit is wel belangrijk om voor jezelf om te weten. Met contacten leggen zou ik klein beginnen en zo dicht mogelijk bij huis. De buren zijn de eerste om goeiendag te zeggen. Vertel dat je hier niet bekend bent. Vertel over je interesses of vraag er op door. Klikt het een beetje met de buren bied vooral je hulp aan, ook al is het maar iets klein. Op deze manier wordt een klein beetje steeds meer.”

Nieuwe vraag: doet u mee?

Marij (34 jaar): Mijn zoon Bas van 5 jaar lust helemaal niets. Hoe houd ik het aan tafel gezellig?

ANNE Marij en Bas

Heeft u een tip voor Marij? Herkent u de situatie en wat heeft u toen geholpen? Stuur uw reactie uiterlijk 27 januari in: welzijn@voormekaar.net.
U antwoordt vanuit uw eigen ervaring, kennis en kunde, bedoeld om Marij verder te helpen. Er is geen goed of fout. We verzamelen de adviezen die u en andere Berkellanders hebben gegeven en selecteren een aantal. In februari leest u deze (anoniem) in BerkelBericht en online terug.

’Hoe doet u dat, wat zou jij doen?’

In ons leven maken we van alles mee. Vragen, dilemma’s en keuzes komen op ons pad. Iedereen gaat daar op een eigen manier mee om. Hoe mooi zou het zijn om die ervaringen te delen en elkaar zo verder te helpen. Als inwoners van Berkelland onder elkaar, door mee te denken en advies te geven, vanuit eigen ervaring. Thuis en in de buurt en via ‘Hoe doet u dat, wat zou jij doen?’. Deze keer een fictieve vraag die zomaar echt kan zijn! We zijn benieuwd naar uw advies voor Marij.

Heeft u een vraag of wilt u advies?  

Bijvoorbeeld over opvoeden- meedoen- ziekte- werk en inkomen- hulp- mantelzorg- thuissituatie. 
Misschien loopt u al een tijdje met een vraag of bent u benieuwd naar het advies van anderen. In Berkelland helpen we elkaar maar al te graag. Mail (anoniem) uw vraag of dilemma naar welzijn@voormekaar.net.