Mensen maken Berkelland

In de gemeente Berkelland zetten jaarlijks al duizenden mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, maar ongeveer de helft van alle mensen boven de 15 doet dit nog niet.

logo mensenmakenberkelland

Juist in deze tijd van corona, en dadelijk ook in het nieuwe normaal, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg. Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat meer mensen de urgentie en het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen. In Berkelland willen wij in dit jaar extra aandacht vragen voor de waarde van vrijwillige inzet en meer mensen uitnodigen dit ook te gaan doen.

jaar vd vrijwilliger inzet1

Wilt u meedoen?

Wilt u als vrijwilligersorganisatie aanhaken en meedoen, kijk dan eens op www.mensenmakennederland.nu of neem contact op met Anita Delsing, kwartiermaker Welzijn, via a.delsing@gemeenteberkelland.nl of 0545-250 323.

jaar vd vrijwilliger inzet2