Agrariërs en eigenaren asbestdaken buitengebied krijgen gratis keukentafelgesprek aangeboden

Agrarische ondernemers en eigenaren van een gebouw met een asbestdak in het buitengebied van Berkelland kunnen binnenkort een persoonlijke uitnodiging verwachten voor een gratis keukentafelgesprek. De gemeente biedt dit gratis aan, omdat in 2018 is gebleken dat dit in een behoefte voorziet. WATEA is de organisatie die de keukentafelgesprekken verzorgt.

Wethouder Maikel van der Neut: “In 2018 maakten bijna 400 agrariërs gebruik van de mogelijkheid tot een keukentafelgesprek. De onafhankelijke erfadviseurs hebben toen veel inwoners verder kunnen helpen. We nodigen daarom agrariërs en eigenaren van een asbestdak in het buitengebied opnieuw van harte uit om gebruik te maken van deze mogelijkheid.”

Vertrouwelijk gesprek met een onafhankelijke adviseur

Misschien denkt u ook wel eens na over hoe de toekomst van uw bedrijf of erf eruit ziet? En vraagt u zich bijvoorbeeld af wat slim is om te doen met die lege schuur? Of u het asbest op het dak nu wel of niet moet verwijderen? En hoe u de biodiversiteit rondom uw erf kunt vergroten? Of misschien spelen er dingen in uw persoonlijke (of gezins)situatie die het juist lastig maken om stappen (of keuzes) richting de toekomst te zetten? In een gratis keukentafelgesprek kunt u al deze vragen stellen aan een onafhankelijke erfadviseur. Voor begeleiding of ondersteuning bij eventuele vervolgstappen bieden we een ‘adviesvoucher ‘aan. De gemeente vergoedt dan een belangrijk deel van de kosten.

Heeft u nog vragen?

De uitnodigingsbrieven versturen we de komende maanden in verschillende fases. Wilt of kunt u niet op de persoonlijke uitnodiging wachten, dan kunt u zich ook zonder uitnodiging alvast aanmelden via www.watea.nl. Ook kunt u ze bereiken via email: info@watea.nl. Als u graag telefonisch contact wilt, dan kan dat iedere dinsdag en donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur via: 0315-711 355.