Geslaagde editie van NLdoet!

Op 28 en 29 mei 2021 staken vele inwoners uit Berkelland de handen uit de mouwen tijdens NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Er werd getimmerd, gesnoeid, geschilderd, geplant en er was natuurlijk tijd voor koffie en gezelligheid.

NLdoet verschillende acticiteiten

Als letterlijke kers op de taart kregen ruim 50 deelnemende organisaties van de gemeente een waardebon voor iets lekkers van de plaatselijke bakker. En toen ook nog de zon zich in de middag liet zien, kon je niet anders dan concluderen: alle ingrediënten maakten het met elkaar een geslaagde NLdoet!      

Wethouders bezochten verschillende activiteiten

Wethouder Anjo Bosman en wethouder Gerda ter Denge bezochten op vrijdag en zaterdag verschillende activiteiten. Anjo: “Samen met de contactpersoon van de gemeente Inge Waarlo en met welzijnsmedewerker Ellis van Doorn kreeg ik een rondleiding door de kruidentuin in Eibergen. Daar zorgen vele vrijwilligers ervoor dat we allemaal kunnen genieten van deze prachtige groene parel van Berkelland. Chapeau voor deze vrijwilligers die met hart en ziel hier vele uren maken!”  

Gerda vult aan: “Ik ben onder de indruk van de saamhorigheid. Of het nu gaat om de wijkmoestuin De Berg, de Kronenkamp of bij de speeltuin: Iedereen probeert zijn of haar steentje bij te dragen. Talenten worden gezien en ingezet en er is ruimte voor een praatje. Dat maakt dat vrijwilligerswerk zoveel meer is dan alleen de klus zelf. Tijdens dit NLdoet-weekend werd dat voor mij weer extra duidelijk.” 

Ook helpen?

Smaakt NLdoet naar meer? Wilt u ook iets doen voor de vereniging, de buurt, of voor een ander? Kijk op www.voormekaar.net wat de mogelijkheden zijn. Denk aan vrijwilligerswerk en burenhulp via Naobercontact. Of vraag eens bij de club, zij kunnen altijd wel vrijwilligers gebruiken. U kunt met vragen over vrijwilligerswerk ook contact opnemen met de medewerkers van Welzijn van Voormekaar: welzijn@voormekaar.net.