NL Alert op uw telefoon

Anja (78) schonk net een kopje koffie in, vriendin Toos (77) zat al op het zonnige balkon. Opeens ontving Anja een NL-Alert op zijn/haar mobiele telefoon. Daarin stond dat het tuincentrum om de hoek in brand stond. Anja: “Op advies van NL-Alert sloten we ramen en deuren en deden we de ventilatie uit. Gelukkig stond de wind niet onze kant op, maar de koffie hebben we toch binnen opgedronken.”

NL-Alert op telefoon vrouw

NL-Alert waarschuwt en informeert u over noodsituaties

Bijvoorbeeld bij een grote brand, gifwolk of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie en updates kan vinden. NL-Alert ontvangt u op uw mobiel. Het is wel belangrijk dat uw mobiel opgeladen is én aanstaat. Staat uw mobiel uit, dan mist u het NL-Alert. Zo bent u niet op de hoogte van een noodsituatie in uw buurt.

“Gelukkig was ik bij Anja,” zegt Toos. “Mijn telefoon stond uit dus het NL-Alert kwam bij mij niet binnen. Stom natuurlijk, want op die manier was ik niet op de hoogte gesteld van de brand in de buurt. Voortaan staat mijn mobiel altijd aan als ik op bezoek ga.”

Zo ontvang je NL-Alert

U ontvangt NL-Alert op uw mobiel. U hoeft niets te doen om NL-Alert in te stellen. Wel moet uw mobiel opgeladen zijn én aanstaan om NL-Alert te ontvangen. Als er een NL-Alert op uw mobiel binnenkomt, hoort u een hard en doordringend alarmgeluid. Dat klinkt anders dan een normaal bericht.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.nl-alert.nl.

Disclaimer: Dit verhaal is fictief. Het is een voorbeeld van een situatie waarin NL-Alert kan worden ingezet.