Appartementen in Eibergen

Het college van B&W heeft positief gereageerd op plannen van een ontwikkelaar om 4 appartementen te realiseren aan de Grotestraat 37 in Eibergen.

Wit gebouw in Grotestraat Eibergen

Pand met horecabestemming niet verkocht

In de zomer van 2010 verwoestte een brand het pand waar café De Krekel in Eibergen in gehuisvest was. Na deze brand is er een casco pand teruggebouwd dat sindsdien leeg stond. Het pand stond een behoorlijke tijd in de verkoop met een horecabestemming. Nu is het pand gekocht door een ontwikkelaar die het gaat transformeren van horecalocatie naar appartementen.

Plan om appartementen te realiseren

Wethouder Maikel van der Neut: “Wij staan als gemeente positief tegenover de plannen om hier 4 appartementen te realiseren. Het is namelijk jammer dat een pand als dit jaren leeg staat. Minder leegstand betekent minder verpauperde panden en een aantrekkelijker straatbeeld. De ligging van het pand, met in de buurt diverse voorzieningen, leent zich uitstekend voor (levensloopgeschikte) appartementen en wij denken dat hiermee een goede invulling is gevonden van deze locatie.”

De komende tijd zal de ontwikkelaar zijn plannen verder uitwerken en de benodigde vergunningentrajecten doorlopen, voordat hij de appartementen kan realiseren.