College positief over woningbouwplannen bij café Van Otten in Rietmolen

Het college van B&W wil meewerken aan een plan voor woningbouw in Rietmolen. Het gaat om 4 woningen en 3 appartementen op de locatie van café Van Otten aan de Pastoor van Everdingenstraat 33 in Rietmolen.

De 4 woningen komen op de achterzijde van het perceel en de 3 appartementen op de verdieping boven het café. De feestzaal van het horecabedrijf verdwijnt hierdoor. Het café blijft wel bestaan. Het plan wordt in samenwerking met de initiatiefnemer van de woningbouwplannen voor de naastgelegen locatie Maalderij uitgevoerd. Door de combinatie van beide plannen ontstaat er een stedenbouwkundig mooiere ontwikkeling van in totaal 17 woningen.

Wethouder Maikel van der Neut: “Door dit plan is een gezamenlijke transformatie van de locatie Maalderij en Van Otten mogelijk. Het levert woningen op die geschikt zijn voor meerdere doelgroepen en goed aansluiten bij de woonwensen. We zijn blij met deze ontwikkeling voor Rietmolen.” 

Meer ruimte voor nieuwbouw

In juli 2019 is ruimte geboden voor nieuwe woningbouwplannen in Rietmolen: 10 woningen op de locatie Maalderij, 5 starterswoningen aan de Ravenhorst en 2 woningen op de Molle. Eind 2021 is de opgave voor Rietmolen verruimd met 10 woningen. Voorrang is er voor de ontwikkeling van leegstaande locaties binnen de kern, die we inbreidings- en transformatielocaties noemen. Door de verruiming van de opgave is medewerking aan de transformatieplannen op de locatie Van Otten mogelijk.