Geef uw mening over een duurzame Achterhoek en swipe mee!

Van 1 tot en met 21 maart 2021 vindt een grootschalige online peiling plaats over duurzame energie in de Achterhoek. In slechts 3 minuten kunt u ‘swipend’ aangeven wat u vindt van verschillende mogelijkheden voor windmolens en zonneparken. Laat nu uw stem horen in het belang van de toekomst van de Achterhoek.

Campagne Swipocratie RES Achterhoek u-vorm

Waarom een online peiling? 

In de Achterhoek maken de acht gemeenten, de provincie, het waterschap en de netbeheerder een plan (Regionale Energiestrategie/RES) voor het opwekken van duurzame energie met zon en wind. Ook inwoners worden betrokken. U kunt deelnemen aan online sessies en/of al ‘swipend’ uw mening geven over de energietransitie via de online tool Swipocratie. De resultaten van deze grootschalige online peiling worden meegenomen in de RES Achterhoek. Meer hierover op www.res-achterhoek.nl

Wat vindt u? Swipe mee! 

Voor de één kan de overstap naar duurzame energie niet snel genoeg gaan. De ander wacht liever op nieuwe technieken of vindt de energietransitie helemaal niet urgent. Welke keuzes zou u maken? Geef in slechts 3 minuten uw mening over de verschillende mogelijkheden voor windmolens en zonneparken. Ga naar https://achterhoek.swipocratie.nl (geen www ervoor, maar https://) en doe mee! Dat kan t/m zondag 21 maart 2021. Vraag ook uw familie, vrienden en buren om hun mening te geven.