Regels evenementen in één document

Evenementen zijn belangrijk voor een gemeenschap. Met jaarlijks tussen de 350 en 400 grote en kleine evenementen hebben we er een behoorlijk aantal. Ze zijn de bindende factor voor een dorp, buurt of straat. Tot nu toe was er geen handig overzicht van wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een evenement. We hebben dat nu in één document samengevat.

Gekleurde poppetjes vieren feest

Evenementen zijn belangrijk voor een gemeenschap. Met jaarlijks tussen de 350 en 400 grote en kleine evenementen hebben we er een behoorlijk aantal. Ze zijn de bindende factor voor een dorp, buurt of straat. Dat zijn de momenten waarop je elkaar op een andere manier ontmoet. En wat de een fantastisch vindt, vindt een ander maar niets. Als overheid moeten wij naar alle regels kijken, maar ook een afweging maken tussen het algemeen belang en het individuele belang.

Alle regels voor evenementen in één document

Er staat een handig stroomschema in. Inwoners die evenementen organiseren kunnen daardoor snel zien welke vergunning ze nodig hebben. De procedures staan beschreven en alle wet- en regelgeving die van toepassing is. En verder allemaal zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het organiseren van een evenement. Het document is in te zien via onze site.

Burgemeester Joost van Oostrum:

‘Wij zijn trots op de vele evenementen die onze gemeente rijk is. Ze zijn van groot belang voor de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de kernen, maar ook voor de gemeente als geheel. Met dit document hopen we organisatoren beter te kunnen bedienen. We geven overzichtelijk weer wat er komt kijken bij het organiseren van een evenement, als het gaat om zaken die ze met de gemeente moeten regelen.’

Voor iedereen die vragen of ideeën heeft organiseren wij een digitale bijeenkomst

Helpt het document u bij het organiseren van een evenement? Heeft u misschien betere of andere ideeën? Wilt u hierover met ons in gesprek?Op donderdagavond 18 maart of dinsdagavond 23 maart kunt u van 19.00 tot 20.00 uur deelnemen aan een digitaal gesprek. U kunt zich hiervoor aanmelden via evenementen@gemeenteberkelland.nl. Wij stellen het erg op prijs stellen als u de vragen/opmerkingen vooraf aan ons mailt. Na aanmelding krijgt u van ons een link om deel te nemen aan het overleg.