Wat zou u doen?

Wij vroegen u om te reageren op de vraag van Dorien die 21 jaar is, studeert en zorgt voor haar zieke moeder. Welke tips heeft u voor haar om deze situatie vol te kunnen houden? Deze keer adviezen van een ervaringsdeskundige en van Voormekaar.

Logo Voormekaar

Dorien (21 jaar): Studie, zorgen voor mijn moeder: ik heb het zo druk, hoe kan ik het thuis anders organiseren?

Gea uit Neede

Poeh, best lastig voor je Dorien! Studie en zorgen voor je moeder, je wilt het allebei goed doen. Om dit vol te houden is het goed dat je deze vraag stelt. Ik heb ook lang voor mijn moeder moeten zorgen. Was weliswaar toen geen student, maar had ook nog een gezin om voor te zorgen. Ik voelde me heel verantwoordelijk voor haar en liep echt een beetje vast. Wat mij toen hielp, was om mijn zorgen te delen in mijn familie. Ik heb gevraagd wat zij zouden kunnen doen. Zo heeft mijn broer, hij woont op afstand, alles rond de financiën overgenomen. Als het ging om contact met de huisarts, de gemeente, fysio ed. werd mijn zus contactpersoon. Mijn moeder had een buurvrouw die af en toe langs kwam. Mijn moeder durfde niet te vragen of zij ook een keer mee wilde naar de opticien. Dat heb ik toen gedaan en ja, dat wilde ze wel, ook wel vaker zelfs. Mijn advies is dus om te kijken wat je aan taken hebt en dat je dan kijkt of daar wat van overgedragen kan worden. Dan hou je het vast beter vol! Enne….je zorgen blijven delen he, niet er alleen mee rond blijven lopen ;-)

Mantelzorgondersteuning bij Voormekaar

Dorien is mantelzorger en dat kan veel van je vragen. Vind je dit moeilijk en heb je iemand nodig om je hierbij te helpen, dan kun je een beroep op de mantelzorgondersteuning bij Voormekaar. Dit kan een gesprek zijn samen met je moeder of eerst alleen met jou. Het doel is studie, de zorg voor je moeder en ontspanning te kunnen combineren op een wijze dat het goed voelt voor jou en je moeder! Contactgegevens Voormekaar: 0545-250 300.

Nieuwe vraag: doet u mee?

Getekende vraag: hoe kan je een scheiding goed regelen?
Vragen stellen en ervaringen delen. Daarmee helpen we elkaar. Heeft u een tip voor Gerard die zomaar echt kan zijn? Herkent u het dilemma, wat heeft u toen geholpen? Stuur uw reactie uiterlijk 29 maart naar welzijn@voormekaar.net.
U antwoordt vanuit uw eigen ervaring, kennis en kunde, bedoeld om Gerard en andere inwoners uit Berkelland in een soortgelijke situatie verder te helpen. Er is geen goed of fout. We verzamelen de adviezen die u en anderen hebben gegeven en selecteren een aantal. In april leest u deze (anoniem) in BerkelBericht en online terug.

Heeft u een vraag of wilt u advies?  

Denk daarbij aan de volgende thema's: opvoeden- meedoen- ziekte- werk en inkomen- hulp- mantelzorg- thuissituatie

Misschien loopt u al een tijdje met een vraag of bent u benieuwd naar het advies van anderen. In Berkelland helpen we elkaar maar al te graag. Mail (anoniem) uw vraag of dilemma naar welzijn@voormekaar.net.