Woonwensen- en Leefbaarheidsonderzoek

Zo’n 40.000 Achterhoekers van 18 jaar en ouder ontvangt in deze eerste week van maart een uitnodigingsbrief om mee te doen aan het Achterhoeks Woonwensen- en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO). In 2017 werd dit onderzoek ook uitgevoerd. Anno 2021 is het nodig om de inzichten te actualiseren en ontwikkelingen in beeld te brengen.

Vrouw op een bankje in de zon

Geef uw mening

Heeft u een uitnodiging ontvangen? Uw deelname stellen we zeer op prijs! Het beantwoorden van de vragen kost u ongeveer 10 minuten tijd. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel meedoen? Ga dan naar www.awlo.nl. Iedereen van 18 jaar of ouder mag deelnemen.

Onder de deelnemers van de AWLO-enquête worden 100 VVV-bonnen verloot ter waarde van € 20,- die bij voorkeur lokaal besteed kunnen worden. Aan het einde van de enquête kunnen deelnemers aangeven of ze daar kans op willen maken.

Wonen in toekomst

Het onderzoek vindt plaats in opdracht van Achterhoek Ambassadeurs in samenwerking met onderzoeksbureau Moventem. Achterhoek ambassadeurs is een regionale samenwerkingsorganisatie van ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheid. Regionaal helpen de uitkomsten om plannen goed af te stemmen op de behoeftes van inwoners en betere beslissingen te nemen.

Relatie met woononderzoek van afgelopen jaar

In 2020 is op Berkellandse schaal onderzoek gedaan naar de woonbehoefte. Die resultaten worden al gebruikt voor bij het maken van nieuwe woningbouwplannen. Het AWLO wordt elke vier jaar uitgevoerd. De uitkomsten worden ook gebruikt voor het regionale woonbeleid en de afspraken met de provincie. In dit uitgebreide onderzoek worden meer onderwerpen met betrekking tot uw woonwensen, leefbaarheid en kwaliteit van uw woonomgeving besproken.

Wethouder Maikel van der Neut: “Een fijne woon- en leefomgeving is van groot belang. Ik roep daarom onze inwoners op deel te nemen. Zo kunnen we onze plannen, regionaal en lokaal, zo goed mogelijk afstemmen op de wensen die leven.” In totaal krijgen ruim 8.000 Berkellanders boven de 18 jaar een uitnodiging om mee te doen. Het kan voorkomen dat binnen één huishouden meer mensen een uitnodiging krijgen.

Meer informatie

Vragen over het onderzoek of kunt u niet digitaal meedoen? Kijk op www.awlo.nl of neem contact op met Moventem via info@awlo.nl of telefonisch via 0575-760 227.