Activiteiten jonge mantelzorgers

In de eerste week van juni is het de landelijke week van de Jonge Mantelzorger. Voormekaar organiseert deze week leuke activiteiten speciaal voor deze groep jonge zorgers in Berkelland.

WEEK JONGE MANTELZORGERS

Jonge mantelzorgers, wie zijn dat?

1 op de 5 kinderen groeit in Nederland op met een zorgsituatie binnen het gezin. Er wordt thuis extra veel van deze kinderen gevraagd of er is minder tijd voor ontspannende activiteiten in het gezin. In Berkelland hebben we het over ongeveer 1000 kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar en 1200 jongeren tot en met 24 jaar.

Meedoen met activiteiten

Kent u een kind of jongere die mantelzorger is? Laat hem of haar weten dat hij of zij van harte welkom is om mee te doen met de volgende (gratis) activiteiten:

  • Woensdag 2 juni om 15.00 uur: naar het Klimbos Ruurlo (6 tot 12 jaar)
  • Woensdag 2 juni om 15.00 uur: creatieve workshop Ruurlo (6 tot 12 jaar)
  • Woensdag 2 juni om 18.30 uur: survival Neede (vanaf 12 jaar)
  • Vrijdag 4 juni 18.00 uur: crazy 88 spel bij Jimmy’s Borculo (neem een vriendje/vriendinnetje mee)

Graag opgeven

  • telefonisch bij Wim Staargaard: 06-47160107 of Jeanine Ebbers: 06-28656927.
  • mailen kan ook: welzijn@voormekaar.net. Ook als het deze keer niet lukt of als u vragen heeft, kan er met Jeanine Ebbers of Wim Staargaard contact worden opgenomen.

Elke maand iets te doen voor jonge mantelzorgers

Elke maand organiseren we vanuit Voormekaar activiteit of bijeenkomst voor jonge mantelzorgers: jongens en meisjes die thuis te maken hebben met een zorgsituatie waardoor er extra veel van hen wordt gevraagd. Deze activiteiten organiseren we samen met Jimmy’s Berkelland, Sport Federatie Berkelland en Muziek & KunstWijs.

Kent u ook jongeren die thuis extra moeten bijspringen omdat een broer, zus of ouder (langdurig) zorg nodig heeft? Neem dan gerust contact op met Jeanine of Wim van Voormekaar.