Doe mee met de kunstzinnige wedstrijd!

In de aanloop naar Zomertoer Berkelland hebben we ook dit jaar weer een creatieve wedstrijd bedacht. Doe mee en breng jouw ‘kunstzinnige ode aan het Berkellandse landschap’.

Aanloop naar Zomertoer Berkelland

Zomertoer Berkelland is HET zomervakantieprogramma voor kinderen in Berkelland, vol sport, spel, bewegen, creatief, techniek, kunst en natuur. Voor de 4e keer brengen we met alle organisaties in onze gemeente in beeld wat er allemaal te doen en te beleven is in de zomer. Dit jaar staan de activiteiten in het teken van het thema een ‘Ode aan het Berkellandse landschap’. Zo staan we stil bij onze mooie woonomgeving.
Alle activiteiten worden verzameld op www.sjorssportief.nl. Houd Berkelbericht en de facebookpagina Zomertoer Berkelland in de gaten voor meer nieuws.

logo zomertoer

Kunstzinnige wedstrijd

Maak jouw eigen ‘Ode aan het Berkellands landschap’. Van 25 mei tot vrijdag 2 juli kun je bij alle locaties van de Bibliotheek in Berkelland, een voorbeeld-vel ophalen. Hierop kun je jouw kunstzinnige ode aan het Berkellands Landschap maken. Het is een stevig papier op A3 formaat, met daarop uitleg over de wedstrijd en een aantal voorbeelden ter inspiratie. En dan is het aan jou!
Je mag alle materialen gebruiken: verf, houtskool, stiften, potloden, ecoline, inkt, propjes of stukjes papier. Wat jij maar wilt! Je mag binnen en buiten de lijntjes werken, je mag het voorbeeld volgen of juist iets zelf bedenken.
En als je liever een maquette maakt, een glas-in-lood-werk, legobouwwerk, beeld, of film, vinden we dat ook geweldig!

Lever jouw werkstuk uiterlijk vrijdag 2 juli in

Werkstukken op papier (2D) kunnen tot vrijdag 2 juli ingeleverd worden in de inleverbox bij de bibliotheek in Neede, Ruurlo, Eibergen of Borculo.
Heb je een kwetsbaar werk, zoals een ingelijste foto, een maquette of iets dat breekbaar is, meld je dan even via zomertoer@gemeenteberkelland.nl. Dan maken we een afspraak over het tijdstip en de locatie waarop je het veilig kunt inleveren.
Vergeet niet om bij je kunstwerk je naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer te vermelden.

Verschillende prijzen en tentoonstelling op het Berkelfestival

Een jury van kunstenaars en kenners van het Berkellands landschap kiest in de week van 5 juli de prijswinnaars in de verschillende categorieën. Kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, maar ook volwassenen kunnen een mooie prijs winnen. De prijswinnende inzendingen zijn te zien op het Berkelfestival eind augustus in Eibergen.