Onderzoek behoefte binnensportaccommodaties en samenwerkingen

Wat is met het oog op de toekomst in Eibergen nodig om te kunnen blijven (binnen)sporten en te bewegen? En welke samenwerkingen tussen verenigingen, onderwijs en (maatschappelijke) organisaties kunnen daar aan bijdragen?

binnensport Eibergen bijgesneden

Kijken naar de toekomst

Eibergen heeft op dit moment 3 locaties waar het mogelijk is om binnen te sporten en te bewegen: sporthal De Pickerhal, gymzaal De Rekstok en (de nieuw te bouwen) gymzaal Het Simmelink. Om verschillende redenen is het nu het juiste moment om, samen met adviesbureau M3V, te onderzoeken wat voor Eibergen, met het oog op de toekomst, qua omvang en kwaliteit nodig is. Zo worden (ondanks goed onderhoud) grotere investeringen verwacht en is het gebruik van de accommodaties afgenomen. Daarnaast is vanuit de gebruikers van De Pickerhal in 2019/2020 ook het initiatief ontstaan (Pickerhal 2.0) te onderzoeken hoe onderwijs, verenigingen en organisaties door samenwerking elkaar kunnen versterken. Onder de noemer ‘Binnensport Eibergen beweegt mee!’ komt dit alles samen. 

Dat doen we samen

Op 22 april vond een geslaagde online startbijeenkomst plaats met basisscholen, verenigingen/gebruikers van De Pickerhal en De Rekstok en (maatschappelijke) organisaties om hiermee gezamenlijk aan de slag te gaan. Er is toegelicht welke stappen gezet gaan worden en hoe iedereen betrokken kan blijven. Eén van de eerste stappen is het ophalen van informatie bij het onderwijs, gebruikers/verenigingen en (maatschappelijke) organisaties. Daarvoor zijn inmiddels de vragenlijsten verstuurd. Heeft u als vereniging/organisatie deze niet ontvangen, maar heeft u wel interesse? Neem dan contact met ons op. 

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de initiatiefgroep ‘Binnensport Eibergen beweegt mee!’. Deze bestaat uit Annie Harmsen (ODIVAL), John Willemsen (SFB) Bert Izaks (OPONOA/onderwijs), Marco Groen (Back2Basics) en Yoeri Klein Braskamp (gemeente Berkelland). Te bereiken via binnensporteibergen@gemeenteberkelland.nl of bel 06-86890572 (Yoeri Klein Braskamp).