Verenigingen gezocht voor ‘Kies je Unieke Sport!’ 2021

De derde editie van ‘Kies je Unieke Sport’ komt eraan! Ook dit jaar biedt Achterhoek in Beweging, in samenwerking met de buurtsportcoaches en de zorginstellingen weer zo veel mogelijk sportcursussen aan voor mensen met een beperking. Tijdens de eerste editie in 2019 deden 50 sportaanbieders mee, vorig jaar maar liefst 75. Ook dit jaar wordt gezocht naar sportaanbieders die één of meerdere sportcursussen aan willen bieden. Sportaanbieders in de Achterhoek kunnen zich tot 31 mei 2021 aanmelden.

UniekSporten_jeugd

Sporten is belangrijk. Welke leeftijd, achtergrond, kwaliteiten of beperkingen je ook hebt; met sport zorgen we er samen voor dat iedereen erbij hoort en mee kan doen in onze samenleving. Door corona heeft de sport veelal stilgelegen, dat maakt sport en bewegen belangrijker dan ooit tevoren! Om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met al het sportaanbod dat onze regio rijk is, organiseert Achterhoek in Beweging in 2021 wederom het sportstimuleringsproject 'Kies je Unieke Sport'. 

Sportstimuleringsproject ‘Kies je Unieke Sport’

‘Kies je Unieke Sport’ is een sportcursus van 3 proeftrainingen voor mensen met een beperking, georganiseerd door sportaanbieders in de Achterhoek. Naast de kans om de deelnemers gratis kennis te laten maken met de verschillende sportaanbieders en het sportaanbod, is ‘Kies je Unieke Sport’ ook bedoeld om de sportparticipatie te verhogen en te stimuleren. 

Deelname sportaanbieders

Sportaanbieders die deel willen nemen, organiseren 3 sportcursussen voor mensen met een beperking. De invulling van de cursus is volledig aan de sportaanbieder. De coördinatie, communicatie en promotie van 'Kies je Unieke Sport' ligt in handen van Achterhoek in Beweging. Ook werven zij de deelnemers. Zij kunnen zich vanaf halverwege juni 2021 inschrijven.  

Aanmelden als sportaanbieder via kiesjeuniekesport.nl

Sportaanbieders in de Achterhoek die deel willen nemen aan het sportstimuleringsproject Kies je Unieke Sport, kunnen zich inschrijven via www.achterhoekinbeweging.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Loes Lageschaar via loes.lageschaar@achterhoekinbeweging.nl of bel 06-13627066.