Liefde heeft geen taal nodig

Nour Fayad is uit Syrië gevlucht en woont sinds 1 juli 2015 in Borculo. Hij maakte het volgende verhaal met behulp van mede-inwoner uit Borculo, André Kuijpers.

Nour FayadOp 1/07/2015 ben ik naar Borculo gekomen vanuit Syrië. Ik was zeer verdrietig en zenuwachtig, omdat ik een vreemdeling was en gevlucht voor de oorlog in Syrië en ik mijn familie en vrienden heb moeten achterlaten. Ik moest vluchten uit Syrië omdat ik, ondanks mijn 30 jaren als manager in een cultureel centrum, ontslagen werd door het regime. Ik werd bedreigd door het regime omdat ik een voorstander ben van vrijheid en waardigheid voor alle mensen. Net als de vlucht van vele andere honderdduizenden Syriërs was ook mijn vlucht zeer moeilijk, ook omdat ik nog een ongeluk in de zee heb gehad waarvan ik nu nog steeds veel last heb.
Gelukkig werd ik vanaf het begin heel goed opgevangen en welkom geheten door mijn lieve buren, waaronder Dineke Hennink. Ondanks dat ik geen woord Nederlands sprak konden wij elkaar toch begrijpen: dit is de taal van de menselijkheid. Zij heeft mij laten zien dat er een taal is die direct tot het hart spreekt. Na een aantal maanden werd ik herenigd met mijn vrouw en jongste zoon en vanaf dat moment konden we nog beter contact onderhouden met de buren, met name met John en Yvonne Koning, waarmee wij alle verjaardagen vieren en die wij ondertussen als familie beschouwen. Ondanks deze mooie momenten waren wij nog vaak verdrietig en gestrest omdat onze 2 volwassen kinderen niet mee mochten komen naar Nederland. Echter, door de vele vriendelijke mensen in Borculo werd het verdriet in de tijd dat wij hen niet zagen stukken minder. Uiteindelijk zijn ook zij gekomen en hebben hun draai gevonden, mijn zoon naar het Conservatorium en mijn dochter gaat door met haar studie Engelse literatuur. 

Nederland bedankt!  Borculo bedankt! 

Nour Fayad